Свилен Шитов: Днешният ден е един от най-светлите български празници

Свилен Шитов: Днешният ден е един от най-светлите български празници

Уважаеми учители и ученици,
Уважаеми просветни и културни дейци,

Днешният ден е един от най-светлите български празници – Денят на българската просвета и култура и славянската писменост 24 май. С благодарност всички ние отдаваме заслужена почит на създателите на това богатство – Светите братя Кирил и Методий“. Това написа в своя Фейсбук профил кметът на община Девня Свилен Шитов.

Значението на тяхното дело трябва да се припомня постоянно, защото то представлява най-големият принос на българите в европейската и световната култура.

Честит професионален празник всички културни и просветни дейци, пожелавам здраве, творчески успехи, висок професионализъм и вдъхновение, което да предаде на вашите ученици, последователност и любознателност в усвояването на знанията в училище!

Честит празник!, написа още той.

Кметът обяви, че с плакети за принос в областта на културата и образованието е бъдат удостоени: Димитрина Петрова Добрева от ДГ „Незабравка“, Живка Валентинова Желязкова от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и Мария Панева Димитрова от СУ „Васил Левски“ и Валентина Манолова от Читалище „Просвета“.

Подобни новини

Вашият коментар