Борисов: Не влизам в обяснителен режим с обвиняеми и не коментирам техните защитни тези

Борисов: Не влизам в обяснителен режим с обвиняеми и не коментирам техните защитни тези

Темата с неверните твърдения на обвиняемия Божков приключи с коментарите на министъра на финансите Владислав Горанов и на председателя на Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание Менда Стоянова, пише премиерът.

Темата с неверните твърдения на обвиняемия Божков приключи с коментарите на министъра на финансите Владислав Горанов и на председателя на Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание Менда Стоянова.

Така отговаря писмено премиерът Бойко Борисов на въпроси на БТВ зададени му по повод последните “разкрития” на избягалия в ОАЕ бизнесмен Васил Божков.

Димитър Ганев отрече твърденията на Божков, че “Национална лотария” е била принудена да плаща подкупи

“От времето, в което изпълнявах длъжността главен секретар на МВР, не влизам в обяснителен режим с обвиняеми и не коментирам техните защитни тези”, добавя министър-председателят.

В днешната си порция публикации във Фейсбук притежателят на 18 обвинения Божков “разкри”, че бил теглил големи суми в брой от сметките си и попита къде са отишли – явно намек, че е плащал рекет на ръка.

Според Божков, финансовият министър Владислав Горанов бил назначил още през февруари данъчна ревизия, която щяла да потвърди твърденията му за тегленето на големи суми в брой.

От Министерство на финансите отказаха коментар

Подобни новини

Вашият коментар