В ПОДКРЕПА НА ИНИЦИАТИВАТА “КАПАЧКИ ЗА БЪДЕЩЕ”, В ЦЕНТЪРА НА ДОЛНИ ЧИФЛИК БЕ МОНТИРАНО ЧЕРВЕНО МЕТАЛНО СЪРЦЕ

В ПОДКРЕПА НА ИНИЦИАТИВАТА “КАПАЧКИ ЗА БЪДЕЩЕ”, В ЦЕНТЪРА НА ДОЛНИ ЧИФЛИК БЕ МОНТИРАНО ЧЕРВЕНО МЕТАЛНО СЪРЦЕ

Огромно червено метално сърце се появи в градинката до община Долни чифлик. То е изработено и дарено от Илиян Аспарухов Парушев По този начин нашата община ще подкрепи инициативата „Капачки за бъдеще”, която тече вече трета година в цялата страна. Популярната дарителска кампания вече е осигурила кувьози в 22 болници в страната. Парите за тях идват от предаването на пластмасови капачки за рециклиране. В лечението на едно новородено дете, което има проблем, техниката и апаратурата са от ключово значение, твърдят неонатолози.

Предстои дарение на още 4 транспортни и 3 стационарни медицински уреда. Идеята е до края на годината у нас да няма нито един стар кувьоз. Инициаторите вече събират информация и за друга апаратура, от която лечебните заведения имат нужда. От кампанията „Капачки за бъдеще”, след кувьозите, искат да събират средства и за друга медицинска техника. „Има апаратура за ежедневна употреба – пулсоксиметри, веноскопи и други различни видове пренатални и натални монитори, които са в окаяно състояние или повредени”, каза основателят на инициативата „Капачки за бъдеще” Лазар Радков.

Инициаторите се надяват да включат в събирането и пластмасови бутилки. Водят преговори с партньори, които да ги изкупуват и рециклират. Молбата е дарителите да ги смачкват. Така те заемат по-малко място и са по-удобни за транспортиране.
По данни на инициаторите през 2019 г. са събрани и рециклирани 190 тона пластмаса.

Подобни новини

Вашият коментар