Борисов: Да пукна, ако и една стотинка съм взел от Божков – черпил ме е пура

Борисов: Да пукна, ако и една стотинка съм взел от Божков – черпил ме е пура

Да пукна, ако една стотинка, ако един лев, едно евро ми е дал Васил Божков. Васил Божков ме е черпил една пура.

Това каза пред БТВ, преди да влезе на интервю по Панорама, премиерът Бойко Борисов по повод обвиненията на издирвания бизнесмен, че е давал подкупи на висши държавници.

Борисов излъчи интервюто на профила си във Фейсбук.

Не му прави чест. Ако някой си е позволил да взема пари, нито знам, нито е споделено с мен, добави Борисов.

“Аз отговарям за себе си – към мен и към партията нито една стотинка няма“, отсече той и допълни: “Вярвам на Владислав Горанов и на Менда Стоянова. Щом това не е вярно за мен, не е вярно и за тях”.

Дали някой в хазарта е правил нарушения – в момента прокуратурата проверява, посочи Борисов.

Той разкри, че при една от срещите си с Божков, обвиняемият олигарх го е черпил с една пура и това е всичко, което е взел от него. “Сега не пуша и пура няма да взема дори”, категоричен е министър-председателят.

“Много хора, на които не съм дал да правят далавери, се обръщат срещу мен”, коментира премиерът.

“Нека се обръщат, но сега парите от олигарсите и от хазарта отиват за хората”, каза още Борисов.

“Божков опитва да оневини това, което е направил. Много интересно – защо толкова години се е развивал добре неговият бизнес, никой не го е закачал, не говори, че тогава е давал пари. Изведнъж през 2018 ли, 2019 година, започва да тегли такива големи пари. Защо до този момент не го е правил? Как за това не знае нито един от неговите съдружници?”, започна интервюто Борисов.

“Г-н Божков е идвал на срещи с мен, на срещи с прокурори, на срещи на футболните съюзи. “Нове холдинг” правеше “Спортист на годината”, ако не се лъжа. Не е било срамно да контактува с мен или някой да е смятам, че това е престъпление. Кога възникна проблемът? Проблемът възникна, когато неговите партньори от 20-30 години подадоха сигнали. Тогава вече комисията, агенцията, се впуснаха да правят проверки“, добави премиерът.

След това той се прекръсти и се закле, че по никакъв начин не е получавал пари от Васил Божков.

“Нито съм го виждал, нито съм го чувал, нито някога по такава тема сме говорили. Ако някой си е позволил да взима пари от него, нито знам, нито е споделял с мен

По думите му сега хазартът е държавен и печалбите отиват в бюджета.

“Помните ли, когато между България и Русия имаше трима посредници при доставката на газ? Когато ги премахнах и газът поевтиня с 50%, сега този посредник всеки ден в медията си ме окарикатурява”, добави министър-председателят.

С много олигарси съм направил така, че парите да отидат в държавния бюджет. Сега хазартът стана 100% държавен – 100% от хазарта ще отиват в българския спорт, увери премиерът.

Подобни новини

Вашият коментар