Проф. Близнашки: Божков да разкаже и за срещите си с Орешарски и Станишев

Проф. Близнашки: Божков да разкаже и за срещите си с Орешарски и Станишев

Васил Божков не е света вода ненапита. Този човек е вътре в игрите от много, много години насам”, коментира проф. Близнашки.

Проф. Близнашки: Васил Божков не е света вода!

Аз знаех как е била натрупана тази колекция и не съм имал съмнения. Това каза преподавателят по конституцинно право и бивш служебен премиер проф. Георги Близнашки по повод изложбата на антиките на Васил Божков в Европарламента през 2007 г. По думите му това е било недобро представяне на страната.

“Но независимо това ние се представихме в Европа със спорната частна колекция”, възмутено каза Близнашки пред БНТ.

И подчерта, че когато си обвиняем, трябва да даваш показания, а не да публикуваш карикатури във Фейсбук и да разказаш небивалици. Освен това Близнашки смята, че ако Божков твърди за срещи с хора от правителството, то трябва да каже и за срещите си с Орешарски и Станишев.

“Васил Божков не е света вода ненапита. Този човек е вътре в игрите от много, много години насам”, коментира проф. Близнашки.

Той е категоричен, че не трябва да се отдава чак такова голямо значение на избягалия в Дубай бизнесмен.

“Тези хора трябва да дават показания, а не да дават интервюта и да ни занимават с Али баба, те няма как да спечелят битката за доверието на хората. Тези хора трябва да свикнат, че не може да бъдат галеници”, настоя още проф. Близнашки.

Припомняме ви, че Васил Божков избяга в ОАЕ след разкрития за него и бизнеса му, които направиха Цветомир Найденов и брат му Боян Найденов. Заедно с Божков в Дубай е и Георги Попов. Срещу скандалния бизнесмен има повдигнати 18 обвинения.

Подобни новини

Вашият коментар