10 000 лв. глоба и изпитателен срок за ученик и семейство от Провадия, нарушили карантината

10 000 лв. глоба и изпитателен срок за ученик и семейство от Провадия, нарушили карантината

Осъдителни присъди и глоба в размер на 10 000 лева е наказанието на трима подсъдими за нарушаване на карантинните мерки срещу COVID-19 след одобрени споразумения с Районната прокуратура във Варна, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна.

Трима подсъдими, предадени на съд от Териториалното отделение в Провадия към Районната прокуратура във Варна за нарушаване на карантинните мерки срещу COVID-19, получиха осъдителни присъди – три месеца лишаване от свобода с тригодишен изпитателен срок и глоба в размер на 10 000 лева.

До определените им наказания се стигна, след като 25-годишният Тунай В., живеещата с него на семейни начала Гюйсюн М. и 19-годишният Джансел Х. признаха вината си за извършеното престъпление по член 355, ал. 2 от НК, изразиха съжаление за стореното и сключиха споразумения с прокуратурата, които са одобрени от състав на Провадийския районен съд.

И тримата подсъдими са нарушили предписанията за изолация с различни мотиви. 19-годишният ученик Джансел обяснил пред проверяващите служители на реда, че ходил да си купува хранителни продукти. Гюйсюн и Тунай заявили пред полицейските служители, че са ходили в аптека да купят лекарства за детето си.

Одобрените с определения на Провадийския съд споразумения са окончателни и със сила на присъда.

Подобни новини

Вашият коментар