Филчо Филев напоследък все по-бесен! Стресира бившите си подчинени от администрацията в Провадия

Филчо Филев напоследък все по-бесен! Стресира бившите си подчинени от администрацията в Провадия

Бившият кмет на Провадия Филчо Филев бил видимо все по-изнервен напоследък – коментират присъствали на последните заседания на Общински съвет. С часове седял пред кабинетите на различни служители на общината с искане да види различни документи – разбираме от наши добре информирани източници.

В някои от случаите звънял по телефона на бившите си служители, за да му отговарят на въпроси за служебни документи. По думи на отговорни лица отношението на бившия кмет, понастоящем общински съветник е стресиращо. Не може „веднага, тук и сега или до два часа или до края на това заседание“, каквито срокове поставял изнервения Филев, да бъде изнасяна служебна информация, без спазване на процедурите по закон.

В някои от случаите, въпреки, че на място в кабинетите в нарушение му е била предоставяна информацията, по негово искане – извадена пред очите му от работните папки или на бюрото където се работи по документацията, същия пак оставал недоволен. А в последствие твърдял, че от него се крият нещата. Абе човека си се държал направо, като действащ кмет ?!?

Дали е параноя или вади изводи от собственото си управление, или е политически замисъла на действията му, е без значение.

Има значение само как различните служители възприемат такъв вид работна обстановка, в която бившия им ръководител на когото до скоро са били подчинени ги подканва да извършат различни неща – да му покажат документи, да му цитират цифри, дати и др.

Служителите, за да не излезе, че имат интерес да крият нещо, чинно са предоставяли най – вероятно информация. Но как им се струва на провадийските жители, ако им се каже, че по искане на бившия шеф е проверено какво има в КАСАТА на главния счетоводител на община Провадия.

Оплакванията описани по – горе за стресиращо отношение, се потвърждават от думите на самия Филев. Самия той, докато на сесия на заседание на съвета се оплаква, че се укрива от него информация за новите дограми на входовете на общината, обяснява –

Изказване на Филчо Филев:

На предното заседание на общинския съвет, на 29-ти април, поисках да ми се представи пазарното проучване за обект от капиталовите разходи под номер осем – дограма и врата за административна сграда на община Провадия на стойност 5600 лв. и до момента не ми е представено пазарното проучване. Поисках го писмено. Видях в кабинета на юрисконсулта на община Провадия нещо като пазарно проучване, където имаше записани два обекта, два елемента, по-скоро по 10 кв. метра. Това, което фото памет съм запомнил е, че са по 190 лв. на кв. метър дограмата, но не ми беше предоставено и скрито. Другите дейности – строителните дейности, монтаж, демонтаж т.н., които се оказва, че са на съществена стойност, не можах да ги видя и все още се укрива това пазарно проучване. В петък, миналата седмица, звъннах на главния счетоводител да питам дали е платено. Отговорено беше, че е платено. Поисках да видя платежните документи с всички контролни листи към плащането. Беше ми казано, че вчера ще мога да го видя и вчера посетих община Провадия, но главният счетоводител отсъствал и не е оставил нито в счетоводството, нито в касата документите да се запознаем с тях. …“

Богдана Стойчева / началник-отдел „Правно обслужване и обществени поръчки“/, например, била чакана два часа от Филев, пред вратата на служебния й кабинет.

Изказване на Богдана Стойчева-нач.-отдел „Правно обслужване и обществени поръчки“ на същата сесия по същия въпрос:

„Малко от по-предишното изказване на г-н Филев ще започна. Да, действително след предходната сесия, след като му се наложи, за което се извинявам, още веднъж, да ме изчака около два часа пред стаята ми, тъй като не бях в сградата на общината, той дойде при мен и искаше да се запознае с конкретното пазарно проучване, което е направено във връзка с изпълнението на заповед на Министъра на здравеопазването по време на извънредното положение за ограничаване на достъпа на граждани до административни сгради най-общо казано…“

В следващите си изказвания Филев хем твърди, че в кабинета на Богдана Стойчева му е показана исканата информация от самата Стойчева, която чакал два часа пред кабинета й докато дойде, и е видял исканите цифри и данни. Хем твърди, че не е получил информацията, защото не му е била /преснета/ предоставена писмено. Хем твърди, че кмета се е разпоредил такава да му бъде предоставена след писмено заявление, хем, че Богдана Стойчева на бюрото си му е показала документацията, въпреки, че самата тя е предала кметското разпореждане. Общо взето налудничаво държание…

Изказване на Филчо Филев:

„…Не съм сигурен, но самият факт, че не се показва пазарното проучване, говори много лошо, защото то не е документ, който следва да се крие от вас. Аз го видях и видях цифрите вътре. Да, не го получих и не ми е ясна причината, защото когато го поисках Стойчева се върна след среща с кмета и каза кметът, че поиска официално заявление…“

В края на краищата общинския съветник Коста Владимиров от листата на ПП ГЕРБ, юрист по образование, синтезира резултатите от действията на единствения кандидат за кмет в България, който на втори тур има по-малко гласове от първия – Филчо Кръстев Филев.

Изказване на Коста Владимиров:

„…Вие признахте, че информацията сте я получил. Не съм видял норма, която да задължава да ви се дава писмено. Вие сте видял…

да някои от служителите са, меко казано, стресирани от отношението към тях, затова прокуратурата би могла да се намеси в спазването на добрия тон и реда в общината. Благодаря.“

Ние от редакцията задаваме няколко въпроса: При липса на главния счетоводител в кабинета му, как разбрахте г-н Филев, че в касата на главния счетоводител на община Провадия не са оставени определени документи? Намирате ли за нормално докато се търсят документи за дограма, да се интересувате от  информация, какво има в касата на главния счетоводител на община Провадия? От къде на къде се държите като действащ кмет и стресирате служителите? Така се държите и по улиците и по кафетата. Хората вече говорят, че вече нещо сте мръднал!!

Анализа ни показва, че Филчо Филев е много нещастен, че не стана кмет – пост който болния му мозък мисли, че му се полага до живот. Сега е на 59 години. За следващите местни избори ще е на 63 г. и никоя партия, дори и БСП няма да го подкрепи за кмет по простата и видима причина, че политиката се подмладява и всички кандидати ще са все по-млади, а още повече, че сигурно е единствения кандидат за кмет в Европа, който губи гласове на балотаж, вместо да ги увеличава. 

След като умишлено се изпокара с всички, които му помагаха по пътя нагоре и ги изостави, и след всички престъпления, които е извършил и умело ги укриваше до сега, след гадното и арогантно, ехидно отношение към всички, като че ли са по-нисша раса от него, му се полага заслуженото.

А какво е то, очаквайте скоро само в ПРОВАТОН!  

Подобни новини

1 Comment

  1. А.Петров
    21.06.2020 at 13:07 Отговори

    Всеки общински съветник има право (то всъщност си е задължение пред избирателите), да изисква да му бъде предоставена информация. Още повече, когато става дума за разходи на публични средства. Съгласно чл.33 ал.2, която гласи: “Държавните органи, стопанските и обществените организации са длъжни да оказват съдействие на общинския съветник, както и да му предоставят сведения и документи, които са му необходими във връзка с дейността му на съветник, освен когато те съставляват класифицирана информация, представляваща държавна или служебна тайна.”

Вашият коментар