Борисов продължава с ГЕРБ-рейда: “Цветанов напусна партията, не го пускайте в структурите”

Борисов продължава с ГЕРБ-рейда: “Цветанов напусна партията, не го пускайте в структурите”

Бойко Борисов продължава рейда си в структурите на партията, стартирал от Варна, с ГЕРБ-Стара Загора, една от най-силните организации. Целта на Борисов, според активисти на ГЕРБ, е да блокира отцепническите активности на Цветан Цветанов.

Заедно с лидера на партията са някои от знаковите фигури в ГЕРБ – вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на финансите Пламен Горанов, министърът на младежта и спорта Красен Кралев, заместник-председателят на ГЕРБ и кмет на Бургас Димитър Николов, председателят на ГЕРБ в Стара Загора и кмет на града Живко Тодоров.

“В отлична форма съм, за да ми е нужна подкрепа. Нито ни е за първи, нито ни е за втори път, нито  ще спре. Те са ми ясни. Пред мен не стои въпросът да мисля, че съм незаменим лидер и ГЕРБ без мен не може. Виждате, че и без Цветанов може да се напълни залата. Това беше неговата роля, а сега я вършат зам.-председателите и членовете на изпълнителната комисия и местните организации. Затова сега партията е демократична. Толкова години е бил до мен и аз лоша дума не съм казал. Той се е срамувал от мене. До вчера заедно викахме „Победа“. Пожелавам му успех с новия политически проект“, каза премиерът.”, заяви Бойко Борисов пред членовете и симпатизантите на ГЕРБ в Стара Загора, цитиран от “Епицентър”.

 

„Доколкото чувам това са все хора, които са работили дълго време с нас. Само успех мога да им пожелая. Това не е наш проблем. Както се казва в картите – приятна игра! С всеки от тях сме запазили добри отношения. Убеден съм, че всичко е правил от сърце и с душа. Не харчете енергия! Злобата и озлобяването убиват този, който мрази. Това е казано в Библията – „Обичай врага си, не го мрази!“. „Така че не трябва да обръщате внимание на Цветанов или на някой, който ви хули. Само това мога да кажа. Той сам ще се изяде от злобата си.”, каза Борисов.

Българският народ със своята мъдрост е пребъдел толкова години и за всяко нещо има поговорки..“Волът рие, на гърба му пада”, “Който копае гроб, сам пада в него”, “Кой вади нож, от нож умира”. Колко много мъдрости има! Кое куче ме е залаяло, все е побесняло. Всичко е Божа работа. Който посегне, още на следващия ден думите му стават валидни за него”, каза Борисов.

„Благодаря на кмета за поканата. Не ми мина през акъла, че имам нужда от подкрепа. Да имаш нужда от приятели и съратници да, но съм в отлична форма, за да ми е нужна подкрепа. С радост чувам, че и Добрев, като станел председател на БСП, щял да стане премиер. Прекрасно! Това е да искаш да си лидер и да носиш отговорност, а не да се криеш зад Орешарски и да казваш после, че това, което са  правили, не е правено от БСП, посочи премиерът.

“Цветанов напусна партията, не го пускайте в структурите” е линията, която е обявил Бойко Борисов пред Живко Тодоров, председател на ГЕРБ в Стара Загора и кмет на града. След Стара Загора и Бургас, където Цветанов няма силно влияние, Борисов ще продължи рейда в някои от крепостите на бившия втори в ГЕРБ – Кърджали, Видин, Русе, Разград, Плевен и Благоевград.

bgsniper.com

Подобни новини

Вашият коментар