Славена Тодорова-Иванова е новият председател на читалище “Пробуда 1927” в село Бозвелийско

Славена Тодорова-Иванова е новият председател на читалище “Пробуда 1927” в село Бозвелийско

Днес от 13 ч. се проведе редовно заседание за избор на председател на НЧ „ПРОБУДА – 1927“ село Бозвелийско.

Предложените имена са били на Славена Тодорова – Иванова и Даниел Кунев.

С 28 на 8 гласа за председател е била избрана Славена Тодорова – Иванова.

Събранието е преминало в нормална работна обстановка. Дългогодишният Председател, бившият кмет на селото Живко Панев не е участвал в избора, като си е дал отвод.

НЧ „Пробуда-1927“ е сред читалищата на територията на община Провадия с най-добри и устойчиви показатели през годините. Активно развива културно-просветна дейност в следните направления: библиотечна дейност, любителско творчество, културна и клубна дейност.

Към читалището функционират Смесен танцов състав, Женска певческа група, Група за автентичен фолклор. Съхранява обичаите „Кукери“ и „Коледари“. Носители са на множество награди. За 2012 г. са отличени с първа награда на Втория Национален фолклорен фестивал „Насред мегдана в Арбанаси“, представяйки традиционния автентичен фолклор на село Бозвелийско. Библиотеката към читалището системно се обновява. Подсигурен е достъп до интернет.

По рано през годината сегашният кмет Иван Параскевов почисти и обнови парка пред читалището, като градинките бяха превърнати в картинки, зеленината по канала почистена, като идеята му е да го превърне в едно спокойно място за отдих и раздумка.

В момента е обявена процедура за обществена поръчка за село Бозвелийско да бъдат предоставени 40 модерни улични осветителни тела, от които няколко ще бъдат поставени точно в парка пред читалището. По предложение на Иван Параскевов, кмета на общината инж. Жоро Илчев е поел ангажимент да предостави и пейки и беседка, които да завършат облика на парка.

От екипа на ПРОВАТОН честито на новото ръководство и попътен вятър.

Подобни новини

Вашият коментар