Заместникът-директорът Стоян Темелакиев поема ГД БОП с договорка на Борисов и Гешев. Или шефът на “Вътрешна ситурност”?

Заместникът-директорът Стоян Темелакиев поема ГД БОП с договорка на Борисов и Гешев. Или шефът на “Вътрешна ситурност”?

“Днес усилено се обсъжда, че с махането на Спиридонов, се отстранява и най-доверения човек на Борисов в системата. За вакантния пост пък се боричкали две лобита – това около главния прокурор Иван Гешев и т. нар. “Библиотекари””, пише “Фрог нюз”.

Всъщност вчера Делян Пеевски и Бойко Борисов са обсъждали статия на проф. Светлана Шаренкова за акцията на прокуратурата и Дирекция “Вътрешна сигурност” в ГДНП в ГД БОП, твърдят източници от службите.

 

                                                                           Любомир Янев

Проф. Светлана Шаренкова се сочи като близка до о.р. подп. Димитър Иванов, бивш шеф на шести отдел на шесто управление на ДС, смятан за водеща фигура в кръга “Бибилиотекари”. Източници от службите твърдят, че Кръга лобира заместникът на ГД БОП Любомир Янев да поема службата.

 

                                                                               Стоян Темелакиев

Шефът на “Вътрешна сигурност” в ГДНП МВР Стефан Банков или заместник-директорът Стоян Темелакиев на ГД БОП поемат службата след договорка на Борисов, Пеевски и Гешев, заявиха независими източници от ГД БОП.

 

                                                                                        Стефан Банков

Според източниците Бойко Борисов настоявал Стоян Темелакиев да поеме службата, а Стефан Банков да остане директор на “Вътрешна сигурност” в ГДНП МВР.

bgsniper.com

Подобни новини

Вашият коментар