Заради разголени стриймърки: Мъж съди Twitch за 25 милиона, защото се е… самонаранил от гледане

Заради разголени стриймърки: Мъж съди Twitch за 25 милиона, защото се е… самонаранил от гледане

Ерик Еставило иска да използва платформата Twitch, за да гледа как други хора играят игри. Вместо това обаче там открива “сексуално провокативни” стриймърки, които влошават състоянието му – сексуално пристрастяване – и по думите му са го накарали да нарани гениталиите си от прекомерно… самоопипване.

Сега Еставило е завел граждански иск срещу компанията Twitch и иска от нея 25 милиона долара, защото тя е позволила надарени и добре изглеждащи жени да са част от платформата ѝ и да измъчват с вида си такива като него.

В корена на тази съдебна сага стои (не)обичайният живот на Еставило. Мъжът твърди, че има депресия, обсесивно-компулсивно разстройство, агорафобия и болест на Крон, поради което “разчита в голяма степен на интернет за развлекателните си нужди”. Както споменахме по-горе, страда и от сексуално пристрастяване – т.е. не умее да контролира сексуалния си нагон.

И ето къде се появява проблемът с Twitch – по думите на Еставило платформата в “екстремна степен е влошила състоянието му, като му е показвала множество сексуално провокативни жени стриймъри”. Поименно се посочват популярни такива – като Amouranth, Alinity, Pokimane, Loserfruit и др.

Снимка: Twitch/Jade The Jaguar

Следва да се отбележи, че Еставило следи профилите на общо 786 жени, които в Twitch споделят с останалите потребители какви игри играят. Недоволният мъж твърди, че платформата не го е предпазила, показвайки му постоянно линкове със снимки на “оскъдно облечени жени”, чиито стриймове той е нямало как да не гледа. Оплаква се, че за него е “почти невъзможно да използва Twitch без да му бъде показано подобно сексуално съдържание”, както и че не е наличен филтър, който да позволява потребителят да избира да не вижда такова съдържание.

Все пак заради предполагаемо разголените стриймърки, Еставило твърди, че е наранил слабините си, а освен това е повредил и компютъра си. Спестяваме ви детайлите.

Снимка: Twitch/Pokimane

В съдебния си иск Еставило настоява за две неща. Първо, поименно споменатите от него стриймърки да бъдат перманентно баннати от Twitch. Второ, платформата да плати на него и други потребители на Prime Turbo услугата им общата сума от 25 милиона долара. Опитва се да прояви и благородство – ако останели пари от тази сума, иска да бъдат дарени за благотворителност, свързана с коронавируса и движението Black Lives Matter.

Еставило не за пръв път съди голяма технологична компания. Преди под обсега на адвокатите му са попадали Microsoft, Blizzard Entertainment и Nintendo. Тези съдебни одисеи обаче са завършвали без успех, а се очертава и тази да приключи така, тъй като в правилата за ползване на Twitch от компанията посочват, че не носят отговорност за съдържанието, което потребителите качват, нито ако даден потребител се сблъска с груб език и порнография.

Подобни новини

Вашият коментар