Калоян Паргов: Няма да се състезавам за председателския пост в БСП

Калоян Паргов: Няма да се състезавам за председателския пост в БСП

Лидерът на най-голямата червена организация – столичната Калоян Паргов обяви, че няма да се кандидатира за пост №1 в БСП. Но ще участва за в състезанието за втори мандат на сегашната си позиция.

“Човек не може да тича по две писти едновременно. Затова трябва да избере едната. Съгласно Устава на БСП, имам право на още един мандат като председател на Софийската градска организация. Мисля, че имам какво още да й дам.
Затова нека да е ясно – аз не съм претендент за лидерското място в БСП”, написа във Фейсбук Паргов.

Според Паргов номинациите, които получава за национален председател, са оценка за работата му в Софийската организация.

“Искрено се надявам тази вътрешнопартийна кампания да не се превърве във воденичен камък за БСП. Визирам начина, по който се разгарят политическите страсти между претендентите за председателското място. Проблемът идва от непримиримостта на страните”, посочва в социалната мрежа Паргов.

Паргов развива тезите си и в предаването “Делници” на телевизия “Евроком”. В него припомня, че за пръв път е обявил, че няма да се кандидатира за председателския пост в БСП на конференцията на социалистите от столичния район “Оборище” в неделя. Той съобщава и, че членовете на БСП в София са 8200.

Ето целия пост във Фейсбук на Калоян Паргов:

Човек не може да тича по две писти едновременно. Затова трябва да избере едната. Съгласно Устава на #БСП, имам право на още един мандат като председател на Софийската градска организация. ????
???? Мисля, че имам какво още да й дам. Трябва да довършим не малко дела, които започнахме през последните 4️⃣ години. Искам да изградим напълно системата за резервни кадри, която създадохме и предстои да внедрим в цялата партия. Софийската организация на БСП, като най-голямата в страната, е в основата на тази идея и реализирането й. Освен това, имаме да довършваме задачи и в областта на обучението и подготовката на новите ни кадри. Много скоро младите в БСП – #София трябва да поемат по-голяма отговорност…
‼️ Затова нека да е ясно – аз не съм претендент за лидерското място в БСП.
✅ Номинациите, които получавам за национален председател, са оценка за работата ми в Софийската организация, както и за свършеното от нас в столицата през последните години. Благодаря за тази оценка! ????
☝️ Цикълът отчет и избори в БСП през 2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣ година е безпрецедентен от гледна точка на времетраене. Обикновено продължителността е 3️⃣-4️⃣ месеца, а сега ще станат 9️⃣ до септември. Дълга и много тежка кампания в трудна политическа обстановка при наличието на здравна криза, която доведе до политическа, предвид последствията върху икономиката от карантината заради непознатия вирус #COVID19.
???? Искрено се надявам тази вътрешнопартийна кампания да не се превърве във воденичен камък за БСП. Визирам начина, по който се разгарят политическите страсти между претендентите за председателското място. ????
⚡️ Проблемът идва от непримиримостта на страните.
✅ Това, което бих искал да допринеса в кампанията, е за провеждането на идейна политическа дискусия. Тя трябва да бъде градивна и да помогне на БСП да посочи ясна перспектива за развитие на държавата. ????????
⚠️ В противен случай, личностните сблъсъци и нападки, стигащи до крамоли и скандали, ще навредят много сериозно на партията в средносрочен и дългосрочен план.
☝️ Не искам да влизам в детайли, защото смятам, че експонирането на лични отношения от кухнята е във вреда на всяка организация, независимо дали е политическа или е от сферата на бизнеса.
???? Темата за случващото се в Българска Социалистическа Партия коментирах вчера с Николай Колев в предаването “Делници” по Телевизия Евроком.
#БСПСофия #БСПзаБългария #партия Калоян Паргов

Подобни новини

Вашият коментар