Гешев: Няма да допусна страната ни да бъде сметище!

Гешев: Няма да допусна страната ни да бъде сметище!

Главният прокурор Иван Гешев предупреди в профила си в Туитър, че няма да допусне страната ни да бъде сметище. “Чистим България”, обяви шефът на държавното обвинение.

Поводът е разследване на специализираната прокуратура, което откри в района на бивше ТКЗС край Червен бряг голямо количество отпадъци с неизяснен произход.

Преди две седмици стана ясно, че площадката на бившето ТКЗС е ползвана за незаконно депониране на отпадъци и се установи, че е възможно част от тях да са заровени. На място са наблюдаващите прокурори по разследването, по което са обвиняеми бившия зам.-министър на екологията Красимир Живков и бизнесмените братя Бобокови, тъй като има данни, че незаконно заровените отпадъци може да свързани с фирми на бизнесмените и с незаконната дейност на уличените като участници в организирана престъпна група, съобщава БНТ.

Заради риск за здравето на хората, районнът е отцепен. Възможно е част от отпадъците да са радиоактивни и на място има екипи, които постоянно да замерват радиоактивността.

Наскоро един политик заяви, че бизнесът напускал България. Ако тези „бизнесмени“ са хората, които тровят земята и въздуха на нашите деца, да заминават, само че преди това ще направим всичко възможно, да бъдат осъдени. Няма да допусна страната ни да бъде сметище! Това написа главният прокурор Иван Гешев в Туитър.

В туита той добави снимки на сметище и написа хаштага “Чистим България”.

Подобни новини

Вашият коментар