Цирк в парламента: БСП залости стаята си, не пуска инспектори на РЗИ да глобят депутатите без маски

Цирк в парламента: БСП залости стаята си, не пуска инспектори на РЗИ да глобят депутатите без маски

Шестима депутати от ГЕРБ са били глобени от РЗИ- София за това, че на заседанието на 24 юни са били без маски. Инспекторите им връчили актовете в парламента. Депутатите ги приели без да протестират. Не били така любезни с инспекторите от БСП. Изобщо не ги допуснали в стаята на парламентарната група да връчат актовете.

Припомняме, че вчера председателят на Народното събрание Цвета Караянчева беше безпомощна да убеди Александър Паунов от БСП и Павел Шопов от “Атака” да си сложат маски срещу коронавируса. Накрая от трибуната тя призова РЗИ да ги глоби. Днес преболедувалият китайския грип Хасан Адемов от ДПС съобщи, че до момента има 10 народни представители, които ще трябва да платят по 300 лв. глоба заради неспазване на министерската заповед за носене на маски в пленарната зала.

По-късно от РЗИ съобщиха, че са глобили общо 24 депутати, които не са спазвали мерките на здравното министерство. Директорът на столичната инспекция д-р Данчо Пенчев увери, че всички народни представители ще си получат глобите по един или друг начин.

Подобни новини

Вашият коментар