Цветанов няма да разцепи ГЕРБ, а ОП, за да вземе МО. Борисов има своя US-игра – тройна коалиция с ВМРО

Цветанов няма да разцепи ГЕРБ, а ОП, за да вземе МО. Борисов има своя US-игра – тройна коалиция с ВМРО

Цветан Цветанов рязко намали активността си в структурите на ГЕРБ, след като американците се намесиха в битката му с Бойко Борисов.

“Янките” натиснаха Борисов да спре с атаките срещу Цветанов и “остриетата” Тома Биков, Антон Тодоров и Георги Харизанов не са толкова настъпателни.

Междувременно Цветомир Паунов, който зае позицията на Цветан Цветанов в ГЕРБ по линия на структурите, прави рейдове в “крепостите” на бившия втори в ГЕРБ, стартирайки от цитаделата му Благоевград.

Цветан Цветанов няма да разцепи ГЕРБ, но ще дръпне около 50 хиляди от електората на партията на Бойко Борисов.

Цветанов е наясно, че Борисов разполага с властови и финансов ресурс да го блокира в структурите – показно го дублира във Видин и Благоевград.

Но бившият втори в ГЕРБ има друга игра – да разцепи “патриотите” и да направи комбина с НФСБ на Валери Симеонов срещу ВМРО на Красимир Каракачанов.

Цветанов е сигурен, че партията му ще влезе в парламента с гербаджийски, корпоративен, разкешен и десен вот в София с проамерикански и антируски послания и заиграването на Десницата с Мая Манолова.

Целта на “партията” с НФСБ е Цветанов да дръпне “патриотичен” вот от ВМРО и партията на Красимир Каракачанов да НЕ влезе в парламента.

Битката между ВМРО и партията на Цветан Цветанов ще е кой да направи коалиция с ГЕРБ и да вземе Министерството на отбраната.

Цветанов получава подкрепа от Пеевски в тази битка – медиите на боса от “Берлин” атакуват Каракачанов за “двойна игра” с президента.

Движението има силни позиции в министерството на отбраната, което няма как да поиска като “портфейл” и пряко да контролира.

Вероятно проамериканската линия на Цветанов е необходима на Сарая и “Берлин” в това министерство, Пеевски ще придобие чрез бившия втори в ГЕРБ позиции в най-мощното лоби в САЩ – на Пентагона.

Американците ще налеят ресурс в партията на Цветан Цветанов през проекти на Пентагона и ще лобират да влезе в коалиция с ГЕРБ с вицепремиерска позиции и МО, твърдят източници от службите.

Бойко Борисов също ще извлече ползи от тази схема – Цветанов ще поеме битката с Румен Радев преди президентските избори от проамерикански позиции и ще му осигури заслон от активните мероприятия на резидентурите на ГРУ и СВР за базата на ВМС на САЩ.

Борисов обаче има своя US-игра – дава МО на американското прокси Цветанов, ако партията му влезе в парламанта, и компенсира Каракачанов с министерски портфейл, който разпределя евроресурс, за да направи тройна коалиция под патронажа на американците и участие “на прикритие” на Движението с 30% от Ресурса за Сарая и “Берлин”.

bgsniper.com

Подобни новини

Вашият коментар