Обещано – изпълнено от новия кмет на Община Суворово Данаил Йорданов

Обещано – изпълнено от новия кмет на Община Суворово Данаил Йорданов

„Няма да спра да ходя по банки. В Суворово трябва да има банка!“  Това обеща в началото на току – що започналия му кметски мандат новият кмет на Община Суворово Данаил Йорданов.

Малко след встъпването си в длъжност Кмета на Суворово Данаил Йорданов бе неприятно известен, че единствената банка в общината ще закрие местния си клон. Неприятна бе ситуацията за всички жители и гости на общината.

Закриването на банката, въобще дейността на банковите дружества е общоизвестно, че е извън компетенциите и правомощията на който и да е кмет. Банките са частни търговски дружества и нито откриването им, нито закриването им зависят от местната власт, още по – малко от кмета на община.

Учудване и приятна изненада за всички бе, че новия кмет Данаил Йорданов, прие присърце проблема и даде обещание за положителна развръзка. На 8 януари ПРОВАТОН публикува статия с позицията на кмета „Няма да спра да ходя по банките. В Суворово трябва да има банка!“

Няколко дни по – късно местния клон на ДСК в Суворово щеше да закрие врати на 31.01.2020г. Оставаше само банкомат на ул. „Стефан Караджа“№2.

Вместо оправдания от типа „не зависи от община или администрация“, попитан на сесия на общинския съвет, кмета Йорданов увери присъстващите, че предстоящия проблем с липса на банка е приет лично от него и самия той смята да ходи от банка на банка, за да имат Суворово и жителите й обслужващ на място банков клон.

Критици биха оценили обещанието и амбицията на новия кмет като самонадеяни. Но не! Кмета на Община Суворово – Данаил Йорданов е осъществил редица срещи с други банки в търсене на разрешение на проблема. Провел е редица преговори.

И няма 6 месеца по – късно резултата е налице – обещанието ИЗПЪЛНЕНО.

Съобщението от кмета бе известено с едно изречение – “Скъпи съграждани, щастлив съм да съобщя, че в Суворово отново ще имаме банков офис”.

Обещаното бе изпълнено, признак на заинтересованост към общината, жителите и гостите й.

ТБ “Инвестбанк” ще отвори свой клон в Суворово. Общински съвет – Суворово се събра през изминалата работна седмица на извънредно заседание, за да уточни формалностите  и да вземе решение за отдаването на помещение на банката.

В ПРОВАТОН бяхме публикували и ОБЕЩАНИЕТО и ИЗПЪЛНЕНИЕТО му, но искахме още веднъж да изложим комплексно случая, който само преди 6 месеца се считаше за наболелия проблем на Суворово и който в някои от общините в страната би бил само отчитан дълго – дълго време, без да бъде потърсена положителна развръзка.

Подобни новини

Вашият коментар