Цветанов: Ако кабинетът не издържи, парламентът ще излъчи нов. Няма да допуснат служебен на Радев

Цветанов: Ако кабинетът не издържи, парламентът ще излъчи нов. Няма да допуснат служебен на Радев

ГЕРБ си повярва, че властта и победите на избори са даденост, ще бранят властта, смята Цветан Цветанов, бившият втори човек в ГЕРБ.

Той прогнозира, че ако този кабинет не може да издържи, ще се стигне до друг, излъчен от този парламент. Но няма да се допусне президентът Румен Радев да направи служебен кабинет.

Запитан в предаването “Денят започва с Георги Любенов” по БНТ събития като тези на Росенец ще преформатират ли отношенията ГЕРБ – ДПС, Цветанон отговори: “Те стават все по-силни в синхронизацията и това, което ще гарантира оцеляването на този кабинет. Или кабинет нов, но във формата на този парламент”.

“Всичко зависи от енергията на протестите. Убеден съм, че ако нещата станат нетърпими, ще се върви към нов кабинет от този парламент. Само при мисълта, че Радев ще направи служебен кабинет, ще се върви с цената на всичко това да не се допусне”, каза Цветанов. Като така отговори на въпроса дали правителството ще издържи до редовните избори.

ГЕРБ влиза в спиралата и създава усещането – всички срещу тях, твърди бившият втори човек в партията.

Според Цветанов подкрепата в управляващата партия пада и, ако сега има избори ГЕРБ ще получи не 1,140 млн. гласа, а около 600 хиляди.

“В моя политически проект ще има хора от всякакви етноси и религии. Не трябва да има разделение и етническо напрежение. Когато работих в ГЕРБ, това ни беше целта като изграждахме структурите си по места – да обединим хората”, каза още председателят на Евроатлантическия център за сигурност.

Попитан дали ще “къса живо месо” от ГЕРБ, той заяви, че не трябва да се възприема, че когато даваш възможност на хората да избират – късаш месо. “Всичко е на доброволен принцип”, подчерта той.

“Вчера, когато се случваха всичките тези неща, много хора ми се обадиха и казаха, че напускат ГЕРБ, защото вече не могат да понесат случващото се. Няма никаква връзка между Русия и протестите. Вчера се видяха хора с деца, интелигентни хора. Понеже много говоря за президентската институция, някой ще каже, че съм симпатизант на Радев, а това не е така. Бил съм политикът в ГЕРБ, който се изказва най-остро срещу него”, подчерта Цветан Цветанов.

По темата за НСТ той смята, че политиците трябва да бъдат малко по-дистанцирани и внимателни по отношение на сигурността.” Законът на НСО бе направен, за да се взимат решенията от експерти. Президентът отговаря за тях, защото ако бяха към изпълнителната власт, то някой можеше да злоупотреби с това”, каза Цветан Цветанов.

Подобни новини

Вашият коментар