Христо Гичев – общински съветник в Провадия от ПП „Воля“ на Марешки протестира против правителството във Варна

Христо Гичев – общински съветник в Провадия от ПП „Воля“ на Марешки протестира против правителството във Варна

Антиправителствените протести в цялата страна с искане на оставка на правителството и главния прокурор, вчера бяха проведени за 8 -ми пореден ден.

Във Варна точно под лика на своя лидер с протестен плакат с надпис „Идете си!!! Ще се приберем и ние, и Вируса. Не търсете оправдания. Изборът е наш!“, а в ръцете с лика на Апостола, участник в тях е Христо Гичевединствения общински съветник на политическа партия ВОЛЯ на Веселин Марешки.

През вчерашния протест, около 3 – хиляди демонстранти, преминавайки по булеварда на Централна поща Варна освиркваха огромния лик на Веселин Марешки, който е инкорпориран на сградата. Протеста премина викайки към синеещата реклама на ПП „Воля“ с лика на Марешки „Мутри вън“, „Оставка и затвор“.

През същия ден Веселин Марешки от Воля даде заявка в парламента, че от „Воля“ са готови да помогнат с експерти, ако се тръгне към вариант експертно правителство. “С експерти, които българинът веднага да усети по джоба си, с някой, който му слага пари в джоба”, каза Марешки.

По-късно в кулоарите на парламента на въпрос как партията му ще гласува на предстоящия вот на недоверие, той заяви: “Няма да допуснем да бъдем пришивани нито към едните, нито към другите. Няма как да направим жест, с който да ни пришият към БСП и ДПС.”

Вечерта след изказването на лидера си, единствения му представител в община Провадия, обл. Варна – общинския съветник Христо Гичев излезе по варненските булеварди да скандира и протестира с искане на оставка на правителството и главния прокурор.

В предходния мандат местния представителя на ВОЛЯ – Христо Гичев беше включен в местния общински парламент от листата на НФСБ – също част от настоящото правителство и коалиционен партньор на управляващите. Преди предизборната кампания на последните местни избори, според варненските политически среди, Гичев е бил предложен за кандидат за кмет за Провадия на Веселин Марешки от адв. Почеканов.

Правото на протест е конституционно и неоспоримо право на гражданите и може да се осъществи чрез събрания, митинги и манифестации – те са начин за изразяване на  мнения, възгледи и становища.

Становището на общинския съветник на ПП ВОЛЯ – Провадия Христо Гичев по отношение на антиправителствените протести е ясно изразено, да очаква ли правителството изненади от ВОЛЯ на национално и парламентарно ниво – въпрос, част от отговора на който ще се получи на предстоящия вот на недоверие в Народното събрание.

Подобни новини

Вашият коментар