Христо Гичев – общински съветник от Воля на Марешки: „Не членувам в партия“, крие лицето си на снимки от протеста

Христо Гичев – общински съветник от Воля на Марешки: „Не членувам в партия“, крие лицето си на снимки от протеста

Кандидата за кмет на Община Провадия от ПП „Воля“ на Веселин Марешки – Христо Гичев, успял да влезе в Общинския съвет като общински съветник от ПП Воля, в отговор на вчерашната публикация на ПРОВАТОН се отрече от партията си.

Макар и да е бил кандидат за кмет, издигнат от ПП Воля на Марешки, след оповестяване на участието му в антиправителствените протести във Варна и то след изявлението на лидера му Марешки в национален ефир за доверието към правителството, Гичев изрази своята 180 градусова позиция.

Христо Гичев репликира: „…по отношение на политиката, следва да заявя, че никога не съм членувал, в която и да е политическа партия.“

Изведнъж провадийските избиратели и политическите играчи от сцената на скорошните местни общински избори се оказаха в двойно салто мортале. Провадийските избиратели – защото кандидата за общински съветник и кмет на община Христо Гичев сам признава, че не е от ПП Воля  / а да речем, че те са гласували за Воля, но не е отишъл гласа им за Воля/ и се оказва, че общинския им съветник от Воля, не е от Воля, а политиците предлагащи личности за избор в своите кандидатски листи – че са предложили и заложили на някой, който не само отрича да е член на партията от която се кандидатира, а и не се съобразява с политиката която води платформата, която го е предложила на избирателите.

Само няколко дни преди изборите самия Христо Гичев пълнеше собствената си стена във фейсбук с призиви на „Екипа на Воля“, „Ние от Воля“, на Веселин Марешки и тем подобни, без ясно да подчертае, че е кандидат на Воля, но не е член и не смята да се съобразява с политиката им.

В случая може и някой да предположи, че Марешки е излъгал в точно този публикуван от Гичев призив, че предлага кандидати, които няма да излъжат хората, няма да забравят какво са обещали както правят кандидатите от партиите на статуквото.

Неуспелия за втори път да стане председател на общинския съвет Провадия, Гичев, може да предположим, че е и обиден на управляващите, може би поради неосъществената амбиция да стане отново председател на общинския съвет Провадия.

След вчерашното си изявление, че не е член на ПП Воля, Христо Гичев отново е бил на антиправителствения протест с искания за оставка на правителството и главния прокурор, но стотиците снимки от протеста се вижда, че обективите не могат да уловят лицето му.

Плаката с лика на Апостола е вдигнат пред лицето. Въпреки това избирателите му и гражданите могат да сметнат 2 и 2 и да сравнят снимките преди отричането му да е член на Воля и след това.

Естествено, уважението към правото на мирен протест е дължимо и от ПРОВАТОН публикуваме в цялост изявлението – реплика към вчерашната ни статия, на Христо Гичев, досега общински съветник от ПП Воля в Провадия, в което той казва: „Вярвам във върховенството на закона и желая в работата ми да срещам спазване на основните принципи на правото! Подкрепям декларациите на Висш адвокатски съвет и Съвета на Адвокатска колегия – Варна!“

В това изявление обаче се съдържа изненадващата новина, че  Христо Гичев, досега общински съветник от ПП Воля в Провадия, дефакто казва – не съм от Воля, не съм член на Воля. Дали ще продължи да бъде Христо Гичев общински съветник от ПП Воля в Провадия, предстои да видим.

Линк към предната ни статия:

Христо Гичев – общински съветник в Провадия от ПП „Воля“ на Марешки протестира против правителството във Варна

 

 

 

 

 

 

 

Подобни новини

Вашият коментар