Суворовското село Левски отбеляза 183 години от рождението на Апостола

Суворовското село Левски отбеляза 183 години от рождението на Апостола

Село Левски почете 183 години от рождението на Апостола на българската свобода, съобщиха от община Суворово във Фейсбук.

Заради пандемичната обстановка, водосвет в храм “Свети архангел Михаил” тази година не бе отслужен, а жителите на населеното място се съобразиха с всички изисквания, за отстояние един от друг.

Пред паметника на Васил Левски кметският наместник на селото Кирил Иванов подчерта съвсем накратко мястото и силата на личността на Апостола. Бяха поднесени венци и цветя от признателните жители на селото.

Сред гостите, дошли да отбележат светлата годишнина бяха кметът на община Суворово Данаил Йорданов и председателят на ОбС инж. Живко Петров.

Кметът Кирил Иванов съобщи още, че въпреки празничния ден, продължават ремонтните дейности по инфраструктурата в селото. Очаква се в близките дни да приключи полагането на асфалтова настилка на няколко от улиците на селото.

Преди броени дни бяха преведени и средствата, с които ще бъде изградена нова многофункционална спортна площадка в парка на село Левски, съобщиха още от общината.

ВАРНА новини

Подобни новини

Вашият коментар