АПИ започна ремонт за близо 8 млн лв. на околовръстното на Добрич

АПИ започна ремонт за близо 8 млн лв. на околовръстното на Добрич

Ремонтът се очаква да приключи до края на месец септември

Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) започва от днес, 21 юли,  ремонт на 4.5 км от път II-97 Околовръстен път на град Добрич. Стойността на инвестицията е 7.7 млн. лв., а средствата са осигурени от бюджета на АПИ.

За изпълнение на строителните работи се ограничава движението в участъка и пътуващите към Силистра, Шумен, Варна, Балчик, Кардам  и обратно преминават по южната дъга на околовръстния път.

Началото на отсечката, която ще бъде ремонтирана, е при разклона за село Врачанци при км 3+030, а краят –  при км 7+543, малко след разклона за град Генерал Тошево. Ремонтно-възстановителните работи се очаква да приключат до края на септември, уточниха от пътната агенция.

В участъка ще бъде положена нова асфалтобетонова настилка и хоризонтална маркировка. Проектът предвижда монтаж на нови ограничителни системи (мантинели) и пътни знаци. Ще бъде почистена крайпътната растителност.

Ремонтните дейности се извършват от ДЗЗД „Добрич 2019“, с участници в обединението: „Пътно строителство“ АД, „Пътища и мостове“ ЕООД, „БГ Ленд Кънстракшън“ АД и „Копекс и Ко“ ООД, с което АПИ има договор за поддържане на републиканските пътища в област Добрич.

Подобни новини

Вашият коментар