Гърция въвежда нови правила за сезонните работници

Гърция въвежда нови правила за сезонните работници

Променят се и изискванията за преминаването през сухопътните граници

Гърция продължава да въвежда нови правила за влизащите в страната с цел ограничаване на разпространението на коронавируса в страната. Според новите правила всички сезонни работници, които в момента се намират на територията на Гърция и я напуснат преди 4 август, няма да могат да се завърнат до второ нареждане, обяви говорителя на правителството Стелиос Пецас, цитиран от Reuters.

През 2019 г.  повече от 10 000 сезонни работници, заети в селскостопанския сектор, са били от Албания България и Северна Македония. Преминаването през сухопътните граници на страната също е ограничено. Единственият гранично-пропусквателен пункт на Гърция с България, през който се допуска преминаването на туристи, е „Кулата-Промахон“. Като от туристите се изисква отрицателен PCR тест за коронавирус, както и декларация с QR код.

От вторник полунощ се променят и правилата за всички, влизащи през сухопътните граници по съществени причини (не с цел туризъм). В Гърция по съществени причини от полунощ, във вторник, ще може да се осъществява само през още  пункта: „Какавя“ – на границата с Албания, „Евзони“ и „Кристалопиги“ – на границата със Северна Македония, „Маказа“ – на границата с България и „Кипи“ на границата с Турция.

Подобни новини

Вашият коментар