Две години след протеста в село Петров дол пътя се ремонтира

Две години след протеста в село Петров дол пътя се ремонтира

Преди две години, през есента на 2018г., мирен протест за лошото състояние на пътя проведоха жители на с. Петров дол и присъединилите се към тях живущи от други населени места.

„На 29.09.2018г. ще се проведе протест на центъра на Петров дол. Протестът ще е за пътя, който започва от разклона на Провадия, минава през Петров дол и се включва към магистралата.” – съобщаваше обявата за протеста. И – „Към 10:00 може да дойдете в с.Петров дол, за да подкрепите инициативата ни! И не забравяйте, че всички пътуваме ежедневно по този път. Нека бъдем задружни!”

На 08.10.2019г. Община Провадия бе осъдена заради дупкa на пътя Петров дол – Староселец, за над 6 200лв.

Вместо да се вземат драстични мерки след протеста и дупките да изчезнат, а кмета да си свърши работата за която му се плаща, кмета на Петров дол и други хора близки на Филчо Филев успокояваха, че ремонт на пътя ще се направи, че вече това предстои, че е трудно защото пари няма. Обаче точно преди изборите дупките между Петров дол си стояха, а Филчо Филев тържествено обяви, че в хазната на общината има около 5 милиона лева.

Щетата, която е причинила дупката, е две повредени от удара гуми и две строшени джанти.

Това бездействие тогава, обаче можеше да причини и много по – голяма щета или неоценима жертва.

Това искаха да предупредят хората на протеста органициран на 04.10.2018г. на пътя Петров дол и това искаха да бъде осъзнато от кмета Филчо Филев.

СЕГА, този месец, през 2020г. пътя Петров дол – Провадия се ремонтира. „Значи можело“ – е коментара на читател на ПРОВАТОН, изпратил ни любителски снимки от ремонтните дейности.

Подготовката на пътя.

Почистване на канавките.

При Филчо Филев хората протестираха, но нищо не се предприемаше…, защото за него провадийци бяха нисши, незначителни гласоподаватели, проводник към така сладката му ВЛАСТ!

Две години след протеста в Петров дол, при новото ръководство на общината, при новият кмет инж. Жоро Илчев пътя за който протестираха хората се ремонтира.

Вече не е нужно хората да протестират… Филчо го няма и проблемите един по един се решават! А те са толкова много…

Свързани новини:

Протеста в Петров дол проведен при усилени полицейски мерки! Парите били проблема!

 

Осъдиха Община Провадия над 6000лв. за дупка пукаща гуми на пътя Петров дол – Староселец

Подобни новини

Вашият коментар