Д-р Димитър Димитров: В момента изпълняваме най-големият проект във Ветрино – подмяна на водопроводната мрежа

Д-р Димитър Димитров: В момента изпълняваме най-големият проект във Ветрино – подмяна на водопроводната мрежа

В момента изпълняваме най-големият проект във Ветрино – подмяна на водопроводната мрежа. Това заяви за Радио „Фокус“ – Варна д-р Димитър Димитров, кмет на община Ветрино. Д-р Димитров коментира, че многократно е казвал на колегите си, че предният мандат е бил фокусиран върху изготвянето на проекти и кандидатстване по различни програми, а през този мандат – се берат плодовете на неуморния труд, който са вложили всички общински администрации.

„В момента може би изпълняваме може би най-големият проект, по който се е работило във Ветрино. Става въпрос за подмяна на водопроводната мрежа в община Ветрино. Общата стойност на проекта е близо 6 млн. лв., а дължината на водопроводната мрежа, която ще бъде подменена е около 15 км.“, каза още д-р Димитров.

Той посочи, че освен това предстои изпълнение на проект по рекултивация на общинско депо, което е било затворено допреди няколко години.

„В момента, един от проектите, който предстои да бъде реализиран е изграждане на спортна площадка в село Ветрино, друга спортна площадка пък ще бъде изградена в село Белоградец. Разбира се, продължаваме работата и по други по-малки обекти, които изпълняваме със собствени средства.

До месец ще приключи и изпълнението на една прекрасна, лятна сцена в общината. Наистина, отне ни доста време, но предвид ситуацията и забраните, напредваме и съвсем скоро ще я открием, при това сме намислили много подобаващо да я представим пред жителите на общината, но ще запазя в тайна засега изненадата“, допълни кметът на община Ветрино.

По отношение на това, как епидемията от коронавирус се е отразила на финансовото състояние на общината д-р Димитров заяви, че предвид създалата се ситуация от началото на тази година, в общината са били направени доста непредвидими разходи, които са били належащи.

„Успоредно с това бяха издадени постановления от държавата, с които се разсрочи събирането на данъци, такси и т.н. Казано накратко – разходите са увеличени, а приходите в общинската хазна са намалели. Все пак надяваме се, че ситуацията ще се стабилизира и нещата ще бъдат наваксани“, каза в заключение д-р Димитър Димитров.

Десислава ВАСИЛЕВА

Подобни новини

Вашият коментар