Турнир по плажен волейбол „Byala Open“

Турнир по плажен волейбол „Byala Open“

Здравейте, приятели!

Byala Open 2020 наближава, а ние имаме няколко много вълнуващи новини. Започваме с първата, която за нас е изключително значителна!

Ежедневието ни гъмжи от пластмаса. През последните няколко десетилетия тя се е превърнала в неразделна част от почти всички предмети и материали заради своите характеристики (гъвкавост, дълготрайност и лекота), както и заради ниската си цена. Пластмасата е отражение и на все по-широкото разпространение на „културата на изхвърляне“, тъй като много от нея се използва именно за производството на огромно разнообразие от опаковки за еднократна употреба.Когато организираме събитие, без значение от неговия мащаб, като организатор, ние носим редица отговорности – към участниците, към партньорите, но най-голяма отговорност носим към природата. Нашите действия могат да ѝ помогнат, но също така могат да нанесат непоправими щети. Това е причината да вземем решение и да направим всичко по силите си турнирът тази година да е събитие, което ще генерира минимум отпадъци.

По време на нашето събитие:

– Ще събираме отпадъци разделно;

– След събитието всички хартиени и пластмасови отпадъци ще бъдат предадени за рециклиране;

– Както винаги пластмасовите капачки ще бъдат предаде на Сдружение „Аз вярвам и помагам“;

– Ще сведем количеството бутилирана минерална вода до минимум, като осигурим такава за състезателите по време на срещите;

– Няма да бъде използвани пластмасови прибори за еднократна употреба;

– Ще организираме почистване на плажната ивица преди и след турнира;

Вярваме, че промяната е възможна. Всяка малка стъпка ни води към по-отговорно отношение към природата. Благодарим на всички, които подкрепят нашето решение и се присъединяват към идеята за живот с по-малко пластмаса.

Подобни новини

Вашият коментар