Издаваме визи на руски туристи на границата?

Издаваме визи на руски туристи на границата?

Само 20 процента от хотелите по Северното Черноморие са отворили този сезон, но някои от тях след средата на август ще затворят

В началото на септември започва работа Консултативен съвет по туризъм към вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова. Той ще разработи екшън план за зимния туризъм. Това съобщи Николова след среща в курорта “Златни пясъци” с представители на туристическия бранш и Националния борд по туризъм, информира кореспондентът на БНР във Варна Даниела Стойнова.

Марияна Николова каза още, че браншът трябва да въведе в спешен порядък дигиталните технологии и социалните мрежи. Ресорният министър коментира, че след 15 август у нас се очаква да започнат да пристигат руски туристи. По този повод през следващата седмица тя ще разговаря с председателя на Държавната агенция по туризъм.

Ще се обсъди и възможността визите за руските граждани да се издават на границата, а страната ни да има търговски представители във важни за нас туристически дестинации.

Стана ясно, че само 20 процента от хотелите са отворили на Северното Черноморие, но някои от тях след средата на август ще затворят.

Председателят на Съюза на хотелиерите в курорта “Златни пясъци” Георги Щерев посочи, че от бранша настояват обявяването на заразените с коронавирус да става като процент от броя тестове, а не като число, защото много румънци на база статистиката са отменили резервациите си.

Подобни новини

Вашият коментар