Румен Христов: Няма как десни хора да протестират рамо до рамо с привърженици на Съветския съюз

Румен Христов: Няма как десни хора да протестират рамо до рамо с привърженици на Съветския съюз

СДС участва в повечето протести след 10-ти ноември, припомни лиделът на СДС Румен Христов по “Канал 3”.

“Сега нещата са малко по-различни, но да – всеки има право да протестира. Обаче някак си да затваряш възлови кръстовища не ми се струва много демократично, това не са социални протести. Когато говорим за правова държава, е хубаво когато тези, които протестират, да спазват тези неща”, подчерта лидерът на СДС.

“Имаше и стачки, и затваряне на магистрали. Но тогава се беше стигнало едва ли не до гражданска война, каза той. Сега нещата са различни. Сега има противопоставяне на едни граждани срещу други. Сега се говори за правова държава и спазване на закона, но е хубаво и протестиращите да ги спазват. Нека протестират, но да не пречат на хората да ходят на работа”, продължи Христов в предаването “Офанзива с Любо Огнянов”.

Румен Христов беше категоричен, че “Да, България” са направили непростим компромис като излизат на протест, свикан от Румен Радев и заедно с БСП.

“За СДС е неразбираемо такова поведение. Президентът е с ляв профил, няма как десни хора да колаборират с привърженици на Съветския съюз. Христов се възмути от факта, че “Да, България” не са реагирали, когато индивиди са горели знамето на Европейския съюз.

В момента няма разпад на мнозинството, няма парламентарна криза. Няма как да има служебно правителство”, категоричен беше той.

Румен Христов отново повтори, че ще търси съвместно явяване на изборите с ГЕРБ, а бившите партньори няма да бъдат търсени, защото отдавна са завили на ляво.

Премиерът е този, който решава дали да има или да няма промени в кабинета. Не знам какъв беше ефектът от тези смени, но това си е негово решение, каза още Румен Христов.

“Президентът не може да бъде обект на разследване от страна на прокуратата за периода, в който той е президент. Бившите президенти и вицепрезиденти обаче могат да подлежат на съдебен контрол”, обясни той във връзка със становището на Конституционния съд относно питането на главния прокурор дали действащ президент може да подлежи на разследване.

Логично е да намерим общ език за явяване на парламентарните избори с ГЕРБ, обяви лидерът на десницата и добави, че бившите партньори на СДС отдавна завиха наляво.

Подобни новини

Вашият коментар