Трябва ни национален план за маркетинг в туризма

Трябва ни национален план за маркетинг в туризма

Този документ ще даде яснота на кои пазари и как да се рекламира България, заяви във Варна изпълнителният директор на Националния борд по туризъм Полина Карастоянова

Необходимо е да бъде създаден национален план за маркетинг в туризма, който да действа за срок от три до пет години. Това съобщи във Варна Полина Карастоянова – изпълнителен директор на Националния борд по туризъм, който проведе заседание в морската столица.

“Националният маркетингов план на една държава е този работен документ, с който става ясно какъв е брандът на държавата, на кои пазари и как се рекламира, към кого е насочена – високоплатежоспособни туристи ли се опитваме да привлечем или по-среден клас, или младежи. Ако ми позволите да направя една аналогия, това е все едно бизнес планът на един предприемач, с който той се явява в банката и иска кредит – да бъде финансиран, за да изпълни своите намерения. Този документ много професионален в другите, конкурентни за нас туристически дестинации”, коментира Полина Карастоянова.

Според Полина Карастоянова през следващите години трябва да се акцентира върху качеството на туристическия продукт, комуникацията и управлението на бранша, информира кореспондентът на БНР във Варна Даниела Стойнова.

Подобни новини

Вашият коментар