Младите инвеститори избират биткойн, а по-възрастните злато

Младите инвеститори избират биткойн, а по-възрастните злато

Експертите забелязват, че милениалите активно купуват акции, особено в технологичните компании, докато по-възрастните инвеститори продават акции

Инвеститорите и тяхната активност са разделени според поколенията, като анализ на JPMorgan показва, че младите предпочитат да инвестират в биткойн, а по-възрастните в злато.

Експертите забелязват, че милениалите активно купуват акции, особено в технологичните компании, докато по-възрастните инвеститори продават акции.

„По-старите инвеститори продължават да насочват парите си в облигационни фондове, за които търсенето остава силно през юни и юли“, се казва в проучването, водено от Николаос Панигирцоглу.

Борсовата търговия и със злато, и с биткойни е имала силен тласък през последните пет месеца, тъй като и двете възрастови групи виждат потенциала в алтернативните валути.

Увеличението на активността на инвеститорите на дребно се отразява и на ралито на световния фондов пазар в сравнение с мартенските ниски нива, подкрепено от златото, както и на увеличението на стойността на криптовалутите.

И старите, и младите инвеститори се стремят да инвестират в „алтернативна валута“ на фона на отслабващ долар, отбелязва анализът.

Индексът на долара, изчислен от Bloomberg, загуби 1.7% през този период, а експертите все повече изразяват опасения, че американската валута ще продължи да отслабва.

Подобни новини

Вашият коментар