Д-р Димитър Димитров: Развитието на туризма е приоритет за община Ветрино

Д-р Димитър Димитров: Развитието на туризма е приоритет за община Ветрино

Развитието на туризма е приоритет за община Ветрино. Това каза за Радио „Фокус“ – Варна д-р Димитър Димитров, кмет на Ветрино. Той припомни, че общината е част от инициативна група „Възход“, която е между три общини: Вълчи дол, Ветрино и Провадия.

„ Групата е кандидатствала по няколко проекта, които в момента са на фаза разглеждане в Министерството на земеделието. По програма „Красива България“ през тази година кандидатствахме за хижата в село Ягнило.

Миналата година, отново по същата програма направихме ремонт на част от хижата, а тази година целта ни е да ремонтираме спалното отделение. Работим активно в насока развитие на туризма, за да може община Ветрино да се обособи като една прекрасна туристическа дестинация. Имаме планове за сериозно подобряване на инфраструктурата в общината. Целта ни е да привлечем максимално много хора от областта, които да идват през почивните дни при нас за отдих и разходки“, посочи кметът на Ветрино.

Д-р Димитър Димитров подчерта, че наред с това в общината има и чудесен исторически парк, който се е превърнал в притегателен център за много хора.

„ Благодарение на парка вече можем да говорим за туризъм – нещо, което допреди 5-6 години беше немислимо. Покрай него успяхме да популяризираме прекрасните ни природни забележителности. Гората в общината е разкошна, имаме и много интересен параклис в село Ягнило, а така също и прекрасна природа в село Невша. Така че, има какво да предложим на всички посетители“, каза в заключение д-р Димитров.

Десислава ВАСИЛЕВА

Подобни новини

Вашият коментар