Цветанов е аналогов часовник в дигитална ера! Времето му отмина след „мен няма кой да ме накаже“

Цветанов е аналогов часовник в дигитална ера! Времето му отмина след „мен няма кой да ме накаже“

Българската политика не търпи връщане, като излезеш от активна роля, повече не може да се върнеш. Цветанов не е Лили Иванова, за да бъде винаги актуален като нея. Това каза политологът Стойчо Стойчев точно преди месец в ефира на Нова телевизия.

Бившата дясна ръка на премиера Бойко Борисов – Цветан Цветанов започна да се изявява предизборно. От последната му публична поява в телевизионния ефир стана ясна и новата му амбиция – да влезе в ролята на чисто нов политик – необременен с минало, чист като сълза и с ясни позиции, изградени върху традиционни за българина нравствени и морални ценности.

Според думите му, той бил изключително близък с Борисов, но само в партиен аспект, не като приятел и винаги, даже все още му говорил на Вие. И въобще не познавал личният живот на човека, който преди 20 години го измъкна от битието му на обикновен кадровик в МВР, довери му се изцяло, направи го вицепремиер и министър на МВР, представи го на международната сцена, най-вече в САЩ и го надгради до това което е сега.

И през всички тези динамики на живота Цветанов обаче все трябва да е поназнайвал нещичко за ментора си. В противен случай трудно щеше да е толкова категоричен, че притежава ценностна система, различна от тази на Борисов.

“Аз имам друга ценностна система – здраво семейство и добри приятели, зад които стоя винаги”, заяви той.

Издаде се неблагодарникът. Значи все пак е знаел. Иначе как ще сравнява?

„Цветанов излъга. Естествено, че познава личния живот на Премиера. Та той му беше не само най-близкият през всички тези години, но и му беше на разположение 24 часа в денонощието.“ – ни споделя вече видимо раздразнен от двуличието от бившият втори запознат със ситуацията гербаджия.

„И всъщност това ли са ценностите на Цветанов които споменава за семейството си при положение, че плюе премиера и всички негови съпартийци от ГЕРБ с които до вчера, дълги години беше рамо до рамо.“ – продължава ядосано нашият събеседник.

Очевидно е желанието на Цветанов да се промотира като чисто нов политик, но това е практика на Политики в други по-силно развити държави. Тук в България е изключително трудно,  да кажа направо – невъзможно. Пък и да си признаем Цветанов никога не се е харесвал на хората. Още в първия мандат на ГЕРБ, хората го омразиха с тези показни акции и наглото му държание. Пък и той никога е нямал харизма. Ама наистина никаква – горкият!

После премина през шестте апартамента, за които нагло излезе и каза пред народа, че са наследство и дарения от тъста и тъщата?!? … и „излезе сух“ от скандала с ревизионния акт в негова полза. Но това отново много раздразни хората. Отново наглото му държание, че е над всички! Че е недосегаем!

Но накрая наистина премина границата на търпение със „свръх луксозния апартамент с асансьора в хола“. И веднага напомни за себе си с наглото и дразнещо „мен няма кой да ме накаже“. Нагло и безцеремонно!

И на участието си онзи ден отново говорейки монотонно, без емоция, безизразно, със студено (от обученията си в Американските шпионски школи) лице, мъчейки се да прикрие (подтисне) наглостта си се подигра на всички българи, че видите ли той, горкият е заслужил този апартамент за него и за семейството му, защото много е работил, бил е на 55 години и имал вече само този апартамент заради семейството си.

Ами другите хора дето са на 55 години? Те не са ли заслужили? Те не искат ли да се погрижат за семействата си и да им осигурят такъв комфорт? Нима те не работят достатъчно?

Така че Цветановите приказки за друга ценностна система са лакардии за наивници. Ако наистина мислеше това, той щеше да напусне Борисов и ГЕРБ още преди десетина години.

Не може да казваш, че ГЕРБ вече не е същата, а доскоро ти не само, че беше част от нея, а се биеше в гърдите с гордост, че си нейният организационен мотор.  

И сега, когато си изгонен да плюеш грозно и да се представяш за нов човек, за нов политик, който едва ли не нищо не знае за миналото.

Очевидно американските приятели на Цветанов, с които той си шушне сладко-сладко на редовните молитвени закуски във Вашингтон, вярват, че у нас и магаре можеш да вкараш в политиката.

Цветанов може би се надява, че паметта на българина е къса. Но има нови млади хора! С дух на непреклонност. С търсене на нов модел на решителност, на нова визия, на нова енергия за промяна и за исторически действия.

Те не искат стари играчи, още повече „фурнаджийски лопати“, предатели-ЛЮТВИМЕСТАНОВЦИ!

Цветанов е аналогов часовник в дигитална ера!

Дори и социологическите агенции засичат съвсем слабо проекта на Цветан Цветанов, сравнявайки го с проекта на Васил Божков, като ги слагат на последно място с по 0,2%.

„Републиканци за България“ няма бъдеще в политиката в България.

Защото не сме американци, а ГОРДИ БЪЛГАРИ!

ПРОВАТОН

 

Подобни новини

Вашият коментар