Изграждат футболно игрище и стрийт фитнес в Провадия и още три общини във варненско

Изграждат футболно игрище и стрийт фитнес в Провадия и още три общини във варненско

Футболно игрище и зона за стрийт фитнес ще правят в Провадия, гр. Игнатиево, община Аксаково, с. Цонево, община Дългопол и с. Бенковски, община Аврен. 

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев посети град Провадия вчера по покана на ръководството. Заедно с председателя на Общинския съвет Димо Димов и кметът на града, огледаха терен, на който се предвижда да бъдат изградени съоръженията. Проектът ще бъде финансиран от ММС.

Тримата обсъдиха и възможността за изграждането на физкултурен салон, който ще бъде използван от учениците на ПГХРТ “Цар Симеон Велики” и I ОУ “Христо Смирненски”. Двете учебни заведения, които се помещават в една сграда, не разполагат с подходяща спортна инфраструктура. От ръководството запознаха спортния министър и със състоянието на залата по борба в Провадия. Местната Община има готовност да кандидатства с проект за реконструкция на обекта, съобщават от Министерството на младежта и спорта.

През следващата седмица ММС ще пусне обществени поръчки за изграждането на три футболни игрища във Варненска област.

Те ще бъдат изградени в гр. Игнатиево, община Аксаково, с. Цонево, община Дългопол и с. Бенковски, община Аврен. Всяко едно от тях ще разполага с терен от изкуствена тревна настилка с площ 20х40 м, места за зрители и осветление. След завършването им игрищата ще бъдат предоставени за безвъзмездно ползване от всички граждани. Целта на проектите е да бъдат осигурени модерни условия за спортни дейности в тези населени места.

БНР

Подобни новини

Вашият коментар