Любители на дрогата загазиха след полицейски проверки във Варна и Белослав

Любители на дрогата загазиха след полицейски проверки във Варна и Белослав

На 19.08.2020 г., на ул. “В. Ставрев“ във Варна е извършена полицейска проверка на л.а. “Фолксваген Пасат“ и на 2 лица в него. 26-годишен мъж от Варна доброволно предава пликче с прахообразно вещество, а 30-годишен мъж от Варна, осъждан, доброволно предава пликче с прахообразно вещество и друго пликче със суха тревиста маса със специфичен мирис. Лицата са задържани за срок до 24 ч. От направената експертна справка се установява, че веществата са наркотици – метаамфетамин с тегло 0,57 гр., отново метаамфетамин с тегло 0,10 гр. и марихуана 0, 12 гр. По случая се води бързо полицейско производство, след отпадане на основанието за задържане са освободени.

На 18.08. т.г., на бул. Чаталджа“ е извършена полицейска проверка на 23-годишен мъж от с. Каменар, известен на МВР, който доброволно предава пакетче с прахообразно вещество. Лицето е задържано за срок до 24 ч., направената експертна справка установява, че веществото е наркотик – метаамфетамин с тегло 0,21 гр. Води се бързо полицейско производство. По случая е образувано бързо полицейско производство, вещите са върнати на собственика, след отпадане на основанието за задържане лицето е освободено.

На 12.08. т.г., около 19:00 ч., в хода на СПО по противодействие разпространението на наркотици, в гр. Белослав е извършена полицейска проверка на 18-годишен младеж, който доброволно предава кутия, съдържаща суха тревиста маса със специфичен мирис. При процесуално – следствени действия в обитавана от него стая в частен дом в гр. Белослав същия доброволно предава други пакетчета със суха тревиста маса. Лицето е задържано за срок до 24 ч., направената експертна справка установява, че веществото е наркотик – марихуана с общо тегло 3,76 гр. По случая се води бързо полицейско производство, след отпадане на основанието за задържане е освободен.

Подобни новини

Вашият коментар