Случи ли Провадия на кмет и ще има ли Спортна зала града ни?

Случи ли Провадия на кмет и ще има ли Спортна зала града ни?

Вчера публикувахме материал на БНР със заглавие „Изграждат футболно игрище и стрийт фитнес в Провадия и още три общини във варненско“.

Заглавието на статията е много хубаво, но понеже ПРОВАТОН винаги е била ОБЕКТИВНА МЕДИЯ ще се опитаме да хвърлим малко повече светлина за спортните проекти на провадийци.

През следващата седмица Министерството на спорта ще пусне обществени поръчки за изграждането на три футболни игрища в гр. Игнатиево, община Аксаково, с. Цонево, община Дългопол и с. Бенковски, община Аврен. Това означава, че някой кметове са се постарали, разговаряли са с министъра, подготвили са работни проекти и са ги пуснали в определените срокове при това с изрядни документи. 

Всички други проекти за Провадия, които кметът Жоро Илчев изброява са само идейни проекти, за които тепърва започва обсъждане. Т.е. може би някой от тях ще станат чак след … година, а с оглед на предизборната обстановка може би и повече, а най-вероятно и няма да се случат въобще (като го гледаме с какви темпове се движи).

Прието е да се дават сто дни толеранс на нов кмет за да навлезе в работата, да си създаде екип и започне да развива града и селата.

На втори септември стават точно триста дни откакто Жоро Илчев стана кмет. Нека да погледнем какво се случи в Провадия до сега?

  • Всички градинки и радски паркове са буренясали и неподдържани.
  • Обещаното косене по селата така и не започна.
  • Улично осветление почти няма.
  • Целият град е със запорирани сметки по нареждане лично на кмета Жоро Илчев, чрез частният съдебен изпълнител от Варна Людмил Станев.
  • Всички, които започнаха ремонти на покривите си през август за да избегнат дъждовете бяха санкционирани по заповед лично от кмета Жоро Илчев.
  • Жоро Илчев вдигна такса битови отпадъци, в следствие на която  всички юридически лица трябва да заплащат по 3551 лв. на бобър, няма значение колко боклук изхвърлят (в момента е обжалвана).
  • Нови големи проекти за града няма договорени. Околовръстния път за пореден път ще остане мираж.

Всички ремонти, които се правят в момента са от капиталовите разходи на Общината, които на година са в рамер на около 1,9 млн. лв. и от изравнителната субсидия, която е около 1,7 млн. лв.

Жоро Илчев реално спечели изборите с тръбенето, че е приятел на Бойко Борисов. Хората го избраха най-вече заради това.

Очакванията на провадийци бяха, че веднага след изборите в Провадия ще потекат пари за всичко, което са чакали с години и видимо промените ще започнат да се случават. А понеже е и бизнесмен хората очакваха след като се случат големите, дългоочаквани проекти и промени, да се случи “нещо” за да започнат да се вдигат и доходите на домакинствата.

Вие си отговорете – случи ли Провадия на кмет или отново ударихме на камък?

ПРОВАТОН винаги е била обективен коректив на властта.

Помагахме сто дни. Решихме да помагаме още малко, но не можем повече. НИЕ СЪЩО ВИЖДАМЕ, ЧЕ НИЩО ОТ ОБЕЩАНОТО ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ НЕ СЕ СЛУЧВА В ПРОВАДИЯ!

Жоро Илчев колкото и да му се иска да е провадиец (както се представя навсякъде) – НЕ Е, и явно няма да стане! Както каза един кореняк провадиец преди изборите с гримаса на неубедителност: “Абе външен си е човека, не знам.”

Може би е време Провадия да си избере местен човек, доказал се общественик, с висок морал и етика, семеен, децата на който да учат в Провадия, да милее за града и за хората в него.

Времето на толеранс изтече! От понеделник ние започваме да питаме.

Колко проекти и къде са подадени? С кои министри кмета е разговарял за проекти за Провадия и ще го проверяваме? Ходил ли е кмета при своя приятел Бойко Борисов да говори за Спортна зала, за Околовръстният път, за Крепоста Овеч и т.н.? Кои фирми печелят поръчките от началото на годината? Спазват ли се сроковете и работи ли се качествено? Кой,  какви взаимовръзки има в Общината? Кой и как работи в Администарцията? Кои и на кого са новите назначения? Кой ще прави облицовките на “изплютите от Филчо” тръби на въздуховода по коридорите на властта в Бялата сграда? Кой ще прави парк Минерални бани по проекта на МИГ-а? Кой строи имението на кметът Жоро Илчев в село Кривня? И всички нарушения, които констатираме ще бъдат надлежно изпратени на компетентните разследващи органи.

Ще зададем и много други въпроси. 

За да знаят провадийци кой и как ги управлява?

А те ще решат дали човека не се е променил или по-точно не са го променили?

ПРОВАТОН

Подобни новини

Вашият коментар