Жоро Илчев носи отговорност за НЕсанирането на двата блока?

Жоро Илчев носи отговорност за НЕсанирането на двата блока?

Като кмет Жоро Илчев носи отговорност за НЕсанирането на двете жилищни сгради и тази на полицията, а като добре организиран бизнесмен – милионер (за какъвто се има) е виновен за това!

На 21.10.2019г. във вестник  „ТРУД“ с платената предизборна публикация Жоро Илчев не само, че обеща да построи нова спортна зала и да покани Бойко на волейболен мач (което разбрахме, че май няма да стане), но и обеща съдействие на хората за санирането на техните жилищни кооперации.

В това свое предизборно представяне пред избирателите от Провадия, непознатият за никой в Провадия кандидат за кмет от София  – Жоро Илчев нарежда едно по едно своите впечатления за Провадия и обещания за града и селата, с които целеше да убеди избирателите от Общината да му гласуват доверие. И да го предпочетат него – дошъл от София за кмет на Провадия, големия бизнесмен, приятел на Бойко, който ще оправи града и ще вдигне доходите (е, оправи го… няма що).

Този аргумент, лансиран през цялата предизборна кампания изигра сериозна роля за изборния резултат на настоящия кмет.

Много умело, в други случаи отвращаващото „спуснат отгоре“ в Провадийска община бе съчетано с личните декларации на Жоро Илчев за близостта му с премиера Бойко Борисов и употребените надежди, че ако кмета е „спуснатия човек от горе“ приближен до първите в държавата, едни милиони незабавно ще потекат в Провадия и ще започне изпълнението на чаканите, и обещаваните проекти веднага.

Лозунга на кандидат кмета тогава, а понастоящем кмет Жоро Илчев „Време е за промяна в Провадия”, означаваше „време е, ако ме изберете то ще настъпи“, а провадийци го разбраха – „веднага, незабавно, сега“.

И действително обещанията, тона и представената комбинация новост за Провадия – „спуснат от София – познат на Бойко от 40 години – искащ незабавно, конкретно назовани, дългоочаквано чакани идеи да се осъществят“ – СРАБОТИХА.

НО ДА СЕ ВЪРНЕМ НА САНИРАНЕТО!

В платената предизборна публикация на Жоро Илчев: „Ще построим нова спортна зала и ще поканя Бойко на волейболен мач“ е записано СЛЕДНОТО ОБЕЩАНИЕ:

„Далеч по-малки общини отдавна модернизираха своите площади, време е за промяна в Провадия”, настоява кандидатът на ГЕРБ и обещава съдействие на хората и за санирането на техните жилищни кооперации.“

Медийния гигант ТРУД записва обещанието на Жоро Илчев за съдействие на хората за санирането на техните жилищни кооперации.

„28 български общини ще имат достъп до 14,5 млн. лв. за енергийна ефективност на многофамилни жилищни и обществени сгради. Провадия е в списъка на градовете, които ще могат да се възползват от средствата, отпускани от Министерството на регионалното развитие и благоустройството чрез ОП „Региони в растеж” (2014-2020 г.) по мярката „Енергийна ефективност в периферните райони-3”, напомня Жоро Илчев. Датата на обещанието е 21.10.2019г.

На 21.10.2019г. сред обещанието се пише в публикацията: „Да променим Провадия заедно!, призовава Жоро Илчев и допълва, че разчита на подкрепа …“ И хората си помислиха, че ще се променят нещата със санирането.

Санирането на жилищните блокове пряко засяга джоба на обикновения човек. То е начин да бъде облекчен бюджета на живущите в тези блокове и да бъде подобрен живота на всяко едно домакинство.

Отделно от това в цялостен план има значение и за подобряване на средата в Провадия, тъй като един от ефектите е по – малко ползване на твърдо гориво, а от там и намаляване на задимяването, от което страда Провадия през зимните месеци.

В резултат на избора си за кмет провадийци, вместо изпълнено обещание за саниране, получиха отхвърляне на проектите за санирането на две жилищни сгради в гр. Провадия.

Останаха обидени, излъгани от безочливата лъжа с дадените от Жоро Илчев обещания „съдействие на хората и за санирането на техните жилищни кооперации“. Хората нито получиха съдействие, нито получиха саниране.

Защото санирането е отказано на предварителните проверки, поради пропуски и непопълнени данни на част от живущите, но и поради пропуски (май умишлени) на екипа по проекта от администрацията, утвърден от кмета Илчев, затова че ЕКИПА не е приложил афтобиографии ?!? (екипа от негови подчинени е бил утвърден без нужните документи или какво? Спал ли е кмета или е бил зает с ЕГОТО СИ?).

А съдействие не е когато не са си попълнили правилно документите хората, каквото обяснение бе дадено на сесия на общинския съвет, а КМЕТА ДА ОРГАНИЗИРА РАЗЯСНИТЕЛНА КАМПАНИЯ и ако е нужно администрацията да им помогне в попълването, за да няма пропуски, а не да е явно некадърен и самозабравил се в стил – “КАКВО ПЪК ТОЛКОВА СЕ Е СЛУЧИЛО. ЗАГУБИЛ СЪМ ТРИ САНИРАНИЯ. НАЛИ СИ ИМАМ ЧЕТИРИ МИЛИОНА ОТ КАПИТАЛОВИТЕ НА ГОДИНА ДА СИ ХАРЧА. ПРОСТО ЩЕ СИ ВЗЕМА ДВА ДНИ ОТПУСКА ДОКАТО Е СЕСИЯТА И – ГОТОВО, НЯМА ДА СЕ СРЕЩАМ С ХОРАТА”.

ПРОВАТОН е напълно против да бъде вменена вина за неизпълнените обещания за санирането на ръководителя на проекта инж. Янко Янков, тъй като декларативното изявление на сегашния кмет бе „Аз, Жоро Илчев обещавам…“, а не „Янко Янков обещава, но аз ще съм кмет без да нося отговорност…“

Пък и имаме четирима свидетели присъствали на среща с кмета Жоро Илчев, инж. Янко Янков и консултанти от София точно по тази програма, 25 дни преди срока за входиране на документите.

На срещата бе заявено на Жоро Илчев, че проектите от цяла България са много и тези трите трябва да са изрядни за да минат напред за класиране. Предложили са му да ги даде за преглед и за отстраняване на евентуални грешки или липси, и за професионално окомплектоване. Кмета с охота се е съгласил, но така и 25 дни не е намерил време да ги предостави, явно от нехайство. 

Така хвалещия се, че е голям и добре организиран бизнесмен – кмет Жоро Илчев, ЛИЧНО НОСИ ВИНА И ОТГОВОРНОСТ ЗА НЕСАНИРАНЕТО НА ДВЕ ЖИЛИЩНИ СГРАДИ В ПРОВАДИЯ и съвсем нормално ще е ако хората от тези два блока го замерват със запъртъци, където го видят, а полицаите … хм, те си знаят какво да го правят.

Жоро Илчев много пъти ни е молел да бъдем и да си останем обективни.

Наистина се стараем.

И затова според нас като кмет Жоро Илчев НОСИ ОТГОВОРНОСТ за НЕсанирането на двете жилищни сгради и тази на полицията.

Като добре организиран бизнесмен милионер (за какъвто се има) НОСИ ЛИЧНА ВИНА за това!

А заради излъганите мечти на жителите на Провадия и наглото му, и безочливо поведение на ни “лук ял, ни лук мирисал”, и жалкото и НЕмъжкарско поведение, че за негативите винаги друг е виновен  – НОСИ МОРАЛНА ВИНА, КОЕТО В ГЕРБ УДОВЛЕТВОРЯВАТ С ОСТАВКА НА НЕКАДЪРНИКА, КОЙТО НАГОТОВО СЕ НАТРЕСЕ В ГЕРБ ПРОВАДИЯ И С ЛЪЖЛИВИ, ГРЪМКИ ОБЕЩАНИЯ СТАНА КМЕТ, И УДАРНО ЗАРАБОТИ С ХОРАТА НА ФИЛЧО!

***

Жоро Илчев много пъти ни е хвалел, че сме обективна медия и ни се е радвал на начина на писане… Затова обективно открехваме вратата на следващият ни анализ в който може и да стане ясно кмета Илчев познава ли се с “приятеля му Бойко”, какви апетити крие към партийната организация на ГЕРБ Провадия и още прелюбопитни теми и истории…  Очаквайте!

ПРОВАТОН 

 

Подобни новини

Вашият коментар