Кольо Колев: Проектът за нова Конституция е опасна игра, застрашава устоите на държавата

Кольо Колев: Проектът за нова Конституция е опасна игра, застрашава устоите на държавата

Партията на Слави може да обере наказателния вот, ако Радев не инициира свой политически проект

Блокадите притискат гражданите. Ако протестърите са интелигентни, трябва да си дадат сметка за това и да насочат протеста си в правилната посока. Това каза в студиото на Нова ТВ социологът Кольо Колев.

Имаше напрежение натрупано с години заради лъжата, лицемерието и арогантността на политиците – това беше неговата хранителна среда. Успяха обаче да го канализират и да разпарчатосат на отделни парчета. Дали ще затихне или ще се възпламени отново – предстои да видим, добави той и уточни, че лично той не очаква да има експлозия, защото има огромни икономически промени, има една огромна несигурност в обществото. В момента тече преструктуриране в министерствата. Това дава огромен натиск и напрежение и поставя под въпрос дали властта ще успее да стигне до редовни избори.

Според Колев лансирането на проект за нова Конституция е номер. Това не се възприема като нещо важно. И това е много лошо и опасно, когато устоите на държавата се възприемат като номер, като лъжа, защото може да плащаме висока цена в бъдеще.

Според Колев мотивите за оставката на Кирилов са част от същата игра – печелене на време, това е целта на занятието. Другата възможност е – една тежка позиция, която може да доведе до бунт на кораба, от това, че на някого му е омръзнало да го правят на маймуна, което обаче също знак за криза в управлението.

На въпрос как оценява партията на Слави Трифонов и високия рейтинг, който й дават социолозите, Колев бе лаконичен: Ако Радев не направи политически проект, то проектът на Слави Трифонов може да обере „наказателния вот“. Останалите политически играчи се виждат като нещо старо.

Подобни новини

Вашият коментар