Корнелия Нинова в Провадия: Решени сме да сложим край на безогледната сеч на горите

Корнелия Нинова в Провадия: Решени сме да сложим край на безогледната сеч на горите

Корнелия Нинова се срещна с членове и симпатизанти на БСП в Суворово, Долни Чифлик и Провадия.

Тя отговори на множество въпроси, касаещи икономиката, социалната сфера, земеделието и мерките, необходими за преодоляването на кризата от COVID-19. Един от проблемите,които хората споделиха с тревога е безогледната сеч на горите.

“В България имаме уникална природа и сами я унищожаваме. Гората е национално богатство и е нужно да го пазим. Трябва да се забранят концесиите за добив на дървесина в държавните горски стопанства.”, заяви пред социалистите Нинова.

Тя бе категорична, че е нужно държавата като собственик да организира и извършва санитарната и промишлена сеч, и частните ползватели да купуват от нея дървесината: “Трябва да се въведе и задължение на индустрията с високи въглеродни емисии ежегодно да финансират залесителни работи.”

Кандидатът за председател на БСП втори мандат отбеляза, че поголовното изсичане на гората влияе на много други процеси-ерозия на почвите, свлачища, наводнения, както и замърсен въздух.

“И в тази сфера корупцията е проникнала дълбоко за сметка на националното богатство и здравето на хората. Решени сме да сложим край на това.”, завърши Корнелия Нинова.

Epicenter.bg

Подобни новини

2 Comments

 1. морски вълк
  30.08.2020 at 15:07 Отговори

  Корни ги говореше същите неща на обиколката на предните избори. Хайде да отговори как другарката Деспа Точева от вълчидолското БСП спа 2 петилетки в Булгартрансгаз на лешперска длъжност, а всички които ги подкрепяха останаха излъгани. Да каже също защо Георги Андреев като кмет на Ветрино от ГЕРБ сега е в БСП, толкова ли нямаха читави хора? Аааа, имаха – Красимирчо Янков, веднъж депутат от Варна, веднъж от Толбухин, където и да го сложиш е дялан камък все за депутат става.

  Относно безогледната сеч на горите къде беше Корни, когато беше зам.министър по времето на станишев, и министерсво на замеделието и горите беше министърката от ДПС Крадем Метем емел етем, та стринка Куна къде беше тогава да спре сечта на горите?

 2. 111
  01.09.2020 at 8:29 Отговори

  Всичко е една голяма игра,на всички политици от всички партии.Те си живуркат,крадат и въобще не мислят за народа,който им трябва само по избори,за да ползват данни те му…Това е в България,живот измислен от измислените ни политици независимо от коя партия са……..Хората се мъчат да оцеляват,да живеят,да създават деца,да ги отглеждат и възпитават с големи мъки,труд и безпаричие а славните ни политици се надсмиват на това и си живуркат с нашите пари,които крадат много умело,,,
  Това е нямат срам тези наши така наречени ПОЛИТИЦИ,МИНИСТРИ,НАРОДНИ И ЕВРОПЕЙСКИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ…СРАМ И ПОЗОР………..

Вашият коментар