Бойко Борисов ще участва в дискусия „Европа след Брекзит и COVID-19“ на Стратегическия форум в Словения

Бойко Борисов ще участва в дискусия „Европа след Брекзит и COVID-19“ на Стратегическия форум в Словения

Министър-председателят Бойко Борисов ще участва днес, 31 август, в Стратегическия форум в гр. Блед, Словения, съобщиха от правителствената пресслужба.

За 15-а година събитието събира държавни и правителствени ръководители, външни министри и представителите на международни организации, които ще обсъдят засилването на регионалното сътрудничество и възможностите за преодоляване на последствията след пандемията. Тази година форумът е под надслов „Предизвикателства и възможности пред света след COVID-19; Съседи-региони-глобален свят – партньори или съперници?“.

В рамките на събитието в словенския град премиерът Бойко Борисов ще участва в дискусията „Европа след Брекзит и COVID-19“, на която ще бъдат дискутирани актуални теми от европейския дневен ред, както и предизвикателствата пред държавите в региона и начините за бързо икономическо и социално възстановяване след пандемията.

От своето създаване през 2005 г. Стратегическият форум в Блед се превърна във важна платформа за дискусии в региона на Югоизточна Европа.

Подобни новини

Вашият коментар