Цветанов праща “въстаници” на “ВНВ” 2. В районите на Тодор Тодоров от Силистра обаче удря на камък!

Цветанов праща “въстаници” на “ВНВ” 2. В районите на Тодор Тодоров от Силистра обаче удря на камък!

Под прякото ръководство на Цветан Цветанов, отстранени от Бойко Борисов кметове на ГЕРБ пращат “въстаници” в София на “Великото народно въстание” 2 на 10-ти септември.

Според източници от ГЕРБ Цветан Цветанов организира приближени на бившите кметове на Русе – Пламен Стоилов, на Видин – Огнян Ценков и на Благоевград – Атанас Камбитов да се включат в протеста. Камбитов вчера даже официално напусна ГЕРБ, за да може и той явно да се включи в проекта на приятеля си.

Огромен проблем обаче Цветанов имал със Североизтока, заради силното влияние на областният координатор на ГЕРБ Силистра Тодор Тодоров, който отговаря точно за тези райони. Заради него не само, че не можел да намери хора за “възстанието”, но дори и 20 дни преди учредяването на партията си, все още не можел да намери симпатизанти на проекта си там.

Според запознати Цветанов се заканвал, че на 10 септември бившите гербаджии ще са повече от бесепарите. Корнелия Нинова ще работи на макс за прекия лидерски вот на 12 септември.

Цветан Цветанов е мотивиран да свали Бойко Борисов. Само така, според него, щял да привлече в партията си членове и симпатизанти на ГЕРБ и да откъсне избиратели от управляващата партия. В противен случай щял да си остане дори и с по-малко от пресилените от самия него прогнози за 50 хил. гласа.

Цветанов неистово се надявал час по-скоро Борисов да подаде оставка, (което след вкарването на 127 – те подписа за Конституцията е все по-малко вероятно) като мечтите му стигали чак до там, че Служебният кабинет на Румен Радев, под ръководството на Цветанов щял да арестува Бойко Борисов.

Само така според него цели организации на ГЕРБ щели да се осмелят да се прелеят в неговия проект и да има парламентарно присъствие.

Цветанов не участва лично в протеста. Страх го е от Борисов! Пък и не се знае дали няма да изяде някой „бой по грешка“ от протестиращите. Или пък лоялни на Борисов полицаи може да го задържат като нищо за организаране на безредици!

Но явно играта на Цветанов е такава! Привлича хора с огромни обещания! Работи задкулисно, с типично американски конспирации и се надява Божков и Цветан Василев да му свършат работата?

Няма лошо – всеки се бори за място под слънцето.

Ироничното е, че напъните на Цветанов много приличат на самозабравилия се Лютви Местан през 2017-та. И той се еманципира, опита се да вкара депутати, но… не успя!

Така е когато се мъчиш да отлюспваш силна партия – просто не се получава… и отиваш в небитието на Политиката!

 

Подобни новини

Вашият коментар