Хиляди излизат на ново “Велико народно въстание”, полицията намери метална тръба, бутилки и спрейове

Хиляди излизат на ново “Велико народно въстание”, полицията намери метална тръба, бутилки и спрейове

Голям протест срещу правителството и главния прокурор е насрочен за днес. Това е 64-ят ден на протести. Плътни полицейски кордони има в центъра на столицата.

Разгърнати във “ветрило” полицаи проверяват градската градина и палатковия лагер на майките от “Системата ни убива” на площад “Независимост”.

На майките беше предоставен протокол, че не са намерени забранени вещи.

Полицаи старателно претърсваха всички храсти, зелени площи и кошчета за боклук в района на Триъгълника на властта. Според информациите са намерени метална тръба, бутилки с неизвестна за момента течност, спрейове, отвертка.

Открити са също така и много павета, камъни, прашки и ножове.

От полицията вече бе заявено, че мерките за сигурност ще са по-сериозни днес.

Ще има инпровизирани КПП-та, на които няма да има скенери, и ще се правят проверки на съмнителни лица. Достъпът до площада в “триъгълника на властта” ще е свободен. Ситуацията на „Дондуков” е спокойна към 7:30 часа. Полицията старателно проверява всички за бомбички, спрейове, боксове, ножове и за други предмети, с които могат да нараняват. Бяха претърсени палатките на майките от “Системата ни убива” за пиротехника, но се оказаха “чисти”. Сутринта е имало само един случай на мъж, който не е бил допуснат до протестите, защото е носил опасни предмети, съобщиха от МВР.

Исканията на протестиращите са за оставка на премиера Бойко Борисов, главния прокурор Иван Гешев и целия кабинет. Това се случва на фона на заседание на НС, което започва в 9 ч.

Ако съберат кворум, депутатите ще гледат международни договори, както и Закона за училищното и предучилищното образование.

Разрешенията за протести са три. Начален час – 8 ч., протестът е под надслов „Окупация на Народното събрание”.

Подобни новини

Вашият коментар