Американците отказват среща на президента с Херо Мустафа?! Борисов готви инспекция на “Турски поток-2” с руския посланик

Американците отказват среща на президента с Херо Мустафа?! Борисов готви инспекция на “Турски поток-2” с руския посланик

Американците продължават с неглижирането на президента Румен Радев след опита му да осуети сделката за F-16.

“Янките” отказват среща с посланик Херо Мустафа и така след срещата й с Бойко Борисов вземат страна в битката му с президента.

След като го направиха демонстративно с опровержение на медиен сондаж, са потвърдили по дипломатически канали, че не се планира среща на посланика с президента.

Хладното отношение на американците в София към президента е знаково. В администрацията на президентството са очаквали, че кюрдката Херо Мустафа ще подкрепи Радев срещу Доган.

Вероятно са пренебрегнали актуалното позициониране на Доган пред Ердоган и сделката на Тръмп с президента на Турция за “кюрдския анклав” в Сирия.

След като Борисов вкара Радев в капан след срещата си с посланик Херо Мустафа, готви нова атака – инспекция на “Турски поток-2” с руския посланик Анатолий Макаров.

Целта е очевидна – американците и руснаците в София не подкрепят протеста “Мутри, вън” на президента и работят по икономическите си проекти с премиера.

bgsniper.com

Подобни новини

Вашият коментар