Валентин Златев превзема БСП, залага на Корнелия Нинова за премиер след конфликта с Борисов и Пеевски?!

Валентин Златев превзема БСП, залага на Корнелия Нинова за премиер след конфликта с Борисов и Пеевски?!

Валентин Златев знаково излезе от “Лукойл” преди прекия вот за лидер на БСП. Според източници от “Позитано”20 Златев стои зад убедителното избиране на Нинова.

Бизнесменът е близък и с Кирил Добрев, а това може да поднесе изненада на конгреса и Националния съвет, допълват обаче източниците.

Добрев даде сигнал с “Врагът е в правителството, не в БСП”. Златев може да постави ултиматум на Корнелия Нинова отново да направи тандем с Кирил Добрев.

Валентин Златев може да налее милиони в предизборната кампания на БСП, но условието му е лидерите да се обединят, за да победи партията на парламентарните избори.

Златев залага на Нинова за премиер след бизнес конфликта с Борисов и Пеевски. Това означава, че ще трябва да разкеши и за кампанията на Слави Трифонов и Десницата.

Превземането на БСП от Валентин Златев означава, че коалиция със Сарая и “Берлин” е невъзможна. Доган и Пеевски са вдигнали червен картон на бизнесмена.

Златев обаче реди коалицията чрез близоста си с президента, който реши да не прави партиен проект, а да привлече Слави Трифонов и Христо Иванов в битката срещу Борисов.

Корнелия Нинова, Слави Трифонов и Христо Иванов могат да направят коалиционен кабинет, дори ГЕРБ да спечели изборите.

Залогът са 30 милиарда евро от ЕС – Пеевски и Златев вече са във война кой да ги разпределя и усвоява през Бизнеса.

bgsniper.com

Подобни новини

Вашият коментар