Колкото свалиха Борисов с щурм през юли, толкова и през декември ще го съборят

Колкото свалиха Борисов с щурм през юли, толкова и през декември ще го съборят

Минск е колкото София, но се вдигна срещу Лукашенко и прави мегапротести по 150 000, дори няколко над 200 000.

Лукашенко е класически автократ – не подава оставка, въпреки огромните протести, а излиза с автомат пред резиденцията.

Досега на площада в София не са се събирали дори 15 000 протестиращи – партиите не могат да вдигнат софиянци на бунт.

София не е град на протеста.

Колкото го свалиха с щурм през юли Борисов, толкова ще го съборят и през декември с 5-6 хилядни “Велики народни въстания” – ще има пълен мандат и ще прави избори през март.

“Юлската жега” щеше да сваля Хунтата, сега ще пада на 22 септември, после на Димитровден, сетне преди Коледа. И така до март.

Борисов не пада, защото президентът Румен Радев не успя да вдигне София дори с “Мутри, вън”, въпреки оперативната подготовка – снимки, записи, акция в “Росенец”.

Божков явно няма влияние върху софиянци, дори “София Запад”, повече от 2 000 фенове на “Левски”, не успя да изкара на протест.

Ако не е Десницата в столицата, и 5-6 хиляди няма да има на площада – “голямо” въстание в двумилионен град.

Как да не обявява всеки ден Борисов, че няма да подаде оставка – няма мощен протест, няма “Руско ресто”, Путин не му скача, американците, Меркел и Макрон го крепят.

Доган не само не “обръща палеца”, не само спира Борисов да подаде оставка, но и скочи срещу президента и неговия протест “Мутри, вън”.

Така се стигна отново до медиен пласмент за “снайперисти” – само дето не изкараха, че ги праща Сретен Йосич, който 15 години уж поръчва “колегата Борисов”.

А Борисов е готов да падне от власт – само че противниците му са по-слаби от политиците и босовете, които го подкрепят, а на площада има- няма  5-6000 протестиращи, няма Въстание.

bgsniper.com

Подобни новини

Вашият коментар