Стойчо Стойчев: Ерозията на ГЕРБ няма да стигне нивата на НДСВ, хората на царя не бяха лоялни

Стойчо Стойчев: Ерозията на ГЕРБ няма да стигне нивата на НДСВ, хората на царя не бяха лоялни

„ГЕРБ не е потъващ кораб. Ще има хора, които ще отидат на страната на Цветан Цветанов, на Слави Трифонов или на Мая Манолова. ГЕРБ обаче няма да последва съдбата на НДСВ. Ако Симеон Сакскобургготски бе привлякъл топ специалисти, то те побързаха да се върнаха към своите професии. В партията на Бойко Борисов има хора, които са лоялни“. Това заяви пред БНР политологът доц. Стойчо Стойчев.

„Нямам представа колко ще отцепи Цветан Цветанов от ГЕРБ, но той познава персонално структурите на ГЕРБ. Спомняме си структурни промени и в БСП, когато лидер беше Михаил Миков. Ерозията в ГЕРБ ще продължи, но тя няма да е широка. Хората, които се занимават с активна политика и в малките градове, често сменят партиите, в зависимост от това, какво им е изгодно и каква е алтернативата, която виждат“, коментира Стойчев.

„Борисов се намира в момент на оттегляне в своята политическа кариера, но може да изненада и да издържи до последно. Не знам какви са неговите планове след управлението. Щом е казал, че няма да подава оставка, сигурно така ще стане. Аз и не виждам какво толкова спешно налага сваляне на властта. Защо 10 години са търпели този човек, а точно сега му искат оставката? Не виждам протестиращи, които няма какво да ядат сред протестиращите“, допълни политологът.

Подобни новини

Вашият коментар