Димитър Ганев: Дори Борисов да подаде оставка след януари, това няма да доведе до служебен кабинет на Радев

Димитър Ганев: Дори Борисов да подаде оставка след януари, това няма да доведе до служебен кабинет на Радев

Организаторите на протестите си дадоха сметка, че не може да има жизненост и виталност всеки ден

“Организаторите на протестите си дадоха сметка, че не може да има жизненост и виталност всеки ден”. Това каза социологът Димитър Ганев пред “Фокус”. Ето защо те са предпочели да правят голям протест на няколко дни – Велико народно въстание. Третото такова е обявено за 22-ри септември, припомни той.

„Това е по-правилния подход, защото ако беше останал протестът всеки ден, той щеше да се загуби и да се превърне в онова събитие през 2013 – 2014 г. , когато поредния ден, 342-ри например, просто минава като последна новина в новинарските емисии, че 10 души се разходили между парламента и партийния дом, което не носи никакви политически последствия“, каза той.

Според социологически проучвания протестите са оказали щета за основната управляваща партия и ерозия на обществената подкрепа и ръст за партията на Слави Трифонов и „Да, България“. Всичко това оказва натиск и стяга привържениците на ГЕРБ, мобилизира ги, коментира Димитър Ганев. По думите му премиерът Бойко Борисов е в ситуация на менгеме.

„От една страна протестиращите искат оставка, а от другата избирателите на ГЕРБ са против и не искат да се поддават на натиска на протеста и на президента Румен Радев и опозицията. За пряка политическа последица като оставка не може да се говори с категоричност“, коментира социологът.

Дори Борисов да подаде оставка след януари, това няма да доведе до служебен кабинет, защото вече сме в предизборна кампания, добави Димитър Ганев.

Подобни новини

Вашият коментар