За първия учебен ден: Говореща термална рамка посреща в гимназията в Суворово

За първия учебен ден: Говореща термална рамка посреща в гимназията в Суворово

Професионалната гимназия по селско стопанство „Св. Георги Победоносец“ в град Суворово, община Варна ще отвори врати на 15 септември с уникални въведения срещу заплахата от коронавирус, научи “24 часа”. Специална говореща термална рамка ще мери температурата на ученици, учители, служителите и външни лица за по-малко от 1 секунда, разказа директорът на училището инж. Марияна Великова. Устройството е оборудвано с алармено известяване при повишена температура над 37,5 градуса по Целзий, с гласова команда за преминаване, температурен дисплей и дисплей за отмерване броя на преминали лица, съчетана с метал детекторна рамка и 6 зони за контрол.

В сградата са обособени отделни етажи, външни учебни кабинети, сектори и зони за всеки клас. Влизането в основната сграда е предвидено да се осъществява от един вход, а излизането – от друг. Повече от 220 ученици между осми и дванадесети клас се очаква да се обучават тук през учебната 2020/2021 г.

Въведенията за изцяло по идея на Марияна Великова, която е носител на приза “Иноватор на годината”.

“Работя като гледам няколко стъпки напред, иновативното мислене винаги ме е вълнувало”, сподели за “24 часа” Великова.

Друга мярка е свързана с движението по коридорите – предвидено е то да е двупосочно, като вече са залепени големи сигнални стрелки, указващи съответните посоки на движение.

Създадена е организация за осъществяване на медицински филтър при наличие на грипоподобни симптоми.

Медицинско лице ще връща болни, при измерена повишена температура. Работата му ще се подпомага от учителите, които влизат в първия учебен час и могат да му подадат обратна информация за общото състояние на учениците.

Във външните училищни сгради е обособено място за незабавно изолиране на лице с грипоподобни симптоми в предназначено за този случай помещение, докато не се прибере у дома.

През новата учебна година възпитаниците на гимназията няма да пеят в час по музика, а ще изучават предвидения учебен материал по различни начини – ще слушат музикални изпълнения, чрез виртуална реалност ще се пренесат и наблюдават концерти на световно известни музиканти и изпълнители.

Дворът на гимназията е разпределен на зони за всеки клас – за провеждане на учебни часове на открито, при възможност и необходимост. Часовете по физическо възпитание ще се провеждат задължително на открито, докато времето позволява.

За храненето на учениците в училищния бюфет са предвидени няколко варианта. Единият – закуските да се подават през малко прозорче от към училищния двор, при спазване от учениците на дистанция, контролирана от дежурни учители. Вторият – да се хранят учениците в барчето по класове и третият – служители да носят пакети с храна, предварително поръчана от децата, и ще се консумира в определената за класа зона на двора.

Подобни новини

Вашият коментар