Без изненада! Как би изглеждал кабинет БСП-ДБ

Без изненада! Как би изглеждал кабинет БСП-ДБ

Красимир Янков хвърли бомбата, че Нинова вече е готова с местата в Министерския съвет

Опозиционерът в БСП Красимир Янков хвърли по-рано днес бомбата, че новоизбраната за втори мандат лидерка на червената партия Корнелия Нинова вече водела преговори за коалиция в бъдеще с Демократична България и ако се наложи, с формацията на Слави Трифонов “Има такъв народ”. Lupa.bg тръгна по следите на това му изказване и се сдоби с подробен списък от имена, които вече се търгували между централите за съюз след парламентарните избори.

Според нашата информация обаче “Има такъв народ” надали би участвала в коалиция с БСП, защото към момента совалки между “Позитано” 20 и “Одрин” 70 изобщо не били правени, а Дългия неведнъж е обявявал, че няма намерение да застане до БСП в евентуален бъдещ кабинет.

Договорки по протестна линия обаче вървели от страна на БСП и тъмносините, като там интригата била свързана и с ДПС. В последните дни на жълтите павета, където хиляди викат “оставка” се въртяла старата плоча за създаване на правителство на националното съгласие, което да обединяло почти всички сили, включително и ДПС в проектоуправлението.

Ето какъв списък ни предпостави високопоставен източник от червената централа за бъдещите министерски кресла. Уточняваме, че той не е пълен, защото липсвала координация за определени постове и правим уговорката, че той е бил оформен на база на устни, засега, договорки.

Образователно министерство – БСП с министър Ирена Анастасова или Атанаска Тенева;

Правосъдно министерство – ДБ начело с Христо Иванов и един заместник от БСП;

Министерство на отбраната – БСП с Атанас Зафиров и един заместник от ДПС;

МВР – ДБ – с министър Велизар Шаламанов;

Министерство на туризма – БСП с Борислав Гуцанов;

Министерство на икономиката – ДБ с Трайчо Трайков;

Министерство на земеделието и храните – ДПС;

Енергийно министерство – БСП начело с Таско Ерменков;

Здравно министерство – ДПС;

Регионално министерство – БСП – двама зам.-министри – Йордан Татарски и Асен Гагаузов;

НСОРБ – Владимир Москов;

Министерство на младежта и спорта – БСП – Иван Ченчев.

Според слуховете Корнелия Нинова имала намерение да върви упорито към премиерски пост, като за целта била готова да жертва голяма част от министерските места в полза на останалите потенциални играчи и затова била склонна да предложи предимно заместници на титулярите.

Лупа.бг

Подобни новини

Вашият коментар