Кметът Свилен Шитов откри учебната година за учениците в Девня и „Повеляново“

Кметът Свилен Шитов откри учебната година за учениците в Девня и „Повеляново“

Над 600 възпитаници на СУ „Васил Левски“ и на училището в квартал „Повеляново“ чуха днес символичния звън на първия школски звънец в Девня. За поредна година кметът на Общината Свилен Шитов присъства на тържественото откриване на годината. По време на празненствата той беше придружаван от зам.-кмета Донка Йорданова и секретаря на Общината Елка Драгулева.

Празникът започна точно в 9.00 часа в двора на СУ „Васил Левски“ с изпълнение на химна на Република България и посрещане на знамето на училището. Деца от различни класове поздравиха съучениците си в училищния двор с музикално изпълнение. По-късно официален старт на учебната година беше даден и за най-малките деца, първокласниците, които ще се обучават в сградата на ул. „Капитан Петко Войвода“ в квартал „Девня – I“. Там кметът Свилен Шитов и заместничката му Донка Йорданова, влязоха в класните стаи на първолаците, за да им пожелаят много успехи. Градоуправникът обеща отново да посети малчуганите след време, за да провери какво са успели да научат през годината. Празнично откриване на учебната година имаше и в сградата на училището в квартал „Повеляново“, което по силата на министерска заповед, от днес преминава под шапката на СУ „Васил Левски“. Изявени деца представиха песнички и стихчета, с които приветстваха връстниците си, родители, учители и гости.

„Този ден винаги е бил вълнуващ и съм сигурен, че и занапред ще е така! Първият учебен ден е празник, който очакваме с радост и надежда. Радост за това, че нашите деца поемат по нелекия път към знанието и надежда, че ще го извървят докрай и ще станат успешни и образовани млади хора, такива, каквито в днешно време всички искаме да бъдат“, заяви кметът Свилен Шитов.

„Първият учебен ден е много специален ден за нас, защото е символ на почитта на българина към знанието. И тази есен вратата на училището ни се отваря празнично, за да приветстваме с „Добре дошли!“ малките и големите ученици в Средно училище „Васил Левски“ в град Девня“, каза директорът на учебното заведение Георги Петков. Той отчете и успешния план прием в училището след 8-ми клас, като са утвърдени две паралелки – по комютърна графика и автоматизация на електрическите производства.

Учебната година в Девня започна малко по-различно предвид епидемиологичната обстановка, но образователният процес е съобразен с правилата за недопускане на заразяване с Covid 19.

Подобни новини

Вашият коментар