Мая Манолова взе да увърта за провокацията с майките в парламента

Мая Манолова взе да увърта за провокацията с майките в парламента

Провалената кандидат-кметица на София и настоящ председател на Гражданска платформа Изправи се.БГ Мая Манолова отрече пред bTV да е имало предварителна уговорка между майките от „Системата ни убива“ и нея да се срещнат в парламента и да организират показната акция в сградата на Народното събрание, при която се барикадираха.

Манолова, която явно с опита си за провокация възнамеряваше да придаде енергия на спихналия антиправителствен протест твърди, че имала намерение да отиде на заседание на енергийната комисия в парламента, където в сряда се обсъждаха сметките за парно. Организацията ни има експертиза и е подкрепяла гражданите в битката с монополите, заяви Манолова. Тя твърди, че председателят на парламента Цвета Караянчева, която на свой ред увери, че ще придвижи искането на майкте за среща с парламентарните групи, е нарушила три закона при решението й да изведе майките от сградата на парламента. Манолова твърди, че майките първоначално не са имали намерение да се барикадират в парламента.

Тя избегна отговора дали е приемана на протестите и заяви, че на протестите има различни хора. И потвърди, че Изправи се.БГ ще яви на следващите парламентарните избори, но подчерта, че „Отровното трио“ не е сред партньорите на организацията.

Подобни новини

Вашият коментар