Мая Манолова: Караянчева гледа на парламента като на бащиния, три пъти ми отказва достъп до НС

Мая Манолова: Караянчева гледа на парламента като на бащиния, три пъти ми отказва достъп до НС

Караянчева употреби НСО като политическа бухалка, каза още бившият омбудсман

Карянчева разглежда парламента като бащиния, като партийна централа на ГЕРБ. Вчера в своята паник атака, използва НСО като политическа бухалка. Бяха привикани 12 гарда от НСО, които буквално извлякоха млади момичета и жени от сградата на парламента. Така тя наруши конституцията и три закона, след като ЕК вече разкритикува България за това, че не спазва върховенството на закона. Това коментира в студиото на Би Ти Ви Мая Манолова, лидер на „Изправи се.БГ“.

Тя надълго и широко обясни защо е била в парламента и защо се отзовала заедно с майките от „Системата ни убива“ по едно и също време в НС.

„Вчера имаше заседание на комисията по енергетиката, на което трябваше да разглеждат високите сметки на гражданите за парно и връщането на надвзетите суми. Там трябваше да защитим интереса на гражданите. Имах конкретни предложения по сметките, които са тотално неразбираеми и да задам въпроси към Фандъкова, към министъра на енергетиката и Топлофикация. Но Караянчева е забранила моето участие на това заседание, това ми обясни председателя на комисията по енергетика в НС. Това се случва вече за трети път. За трети път Караянчева нарушава правилника на НС. Аз бях допусната до деловодството, което заради вчерашните ексцесии е затворено за гражданите и е преместено в старата сграда на парламента. Затова останах в парламента, за да дам урок на шефа на парламента, разказа Манолова.

Тя отрече да е имала договорка с майките на деца с увреждания и това, че са били на едно място в късния следобед е чиста случайност.

Не съм се договаряла с майките от „Системата ни убива“. Това беше случайна среща. Те са били в парламента още от сутринта, очаквали са среща с Караянчева, но тя им е била отказана. Въпросът ми е към Караянчева, която равнодушно гледаше 8 месеца, когато майките бяха на палатков лагер  в очакване на Закона за хората с увреждания. А Сачева най-малко има право да говори за майките, вместо да изпълни задължения си като социален министър…Недостоен е начинът, по който лепи етикети на гражданите, още по-малко на майките на деца с увреждания, категорична бе Манолова.

Подобни новини

Вашият коментар